Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 08:24

Ο Χρήστος Κωνσταντακόπουλος παραγωγός σε ταινία του Τζάρμους

Στην παραγωγή της τελευταίας ταινίας του διάσημου εναλλακτικού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους "Μονο οι εραστές μένουν ζωντανοί" μετείχε ο Μεσσήνιος Χρήστος Βασ. Κωνσταντακόπουλος και η εταιρεία του "Faliro House Productions".

Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με βρικόλακες, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τομ Χίντελστον, η Τίλντα Σουίντον, η Μία Γουασικόφσκα, ο Τζον Χερτ και ο Αντον Γέλτσιν. Ετσι η ταινία αποτέλεσε μία ακόμη... Ελληνική παρουσία στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

Ο ίδιος ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τζιμ Τζάρμους είχε βρεθεί στην Ελλάδα πριν από λίγους μήνες για το 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 

Στη συνέντευξη τύπου, για τη συνεργασία του με τον Ελληνα παραγωγό Χρήστο Κωνσταντακόπουλο είχε πει: "Είναι ένας άγγελος για την ταινία μας, ήρθε σαν από μηχανής θεός. Πήραμε χρηματοδότηση από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και μας έλειπε ένα μικρό μέρος για να ξεκινήσουμε. Ερχόμενος ο Χρήστος μας επέτρεψε να την πραγματοποιήσουμε. Οταν γνωριστήκαμε, μιλούσαμε όλο το βράδυ για μουσική, για την αγάπη μας για τη Νέα Ορλεάνη, το Μάρκ Τουέιν και για την κοινή μας πεποίθηση ότι ο Σαίξπηρ είναι μια πλεκτάνη. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος. Οι γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του είναι ένα υπέροχο δώρο" (tvxs).

Υπόθεση του "Only lovers left alive): Ο Αδάμ και η Εύα είναι δύο ακόμα ερωτευμένα μεταξύ τους βαμπίρ. Συμπορεύονται εδώ και αιώνες, αλλά μπορούν να ζουν και χωριστά – εκείνος έχει καταφύγει στο μισοπεθαμένο βιομηχανικό Ντιτρόιτ όπου συνθέτει την μουσική του εμπνευσμένος από το vibe της τοπικής σκηνής, εκείνη στην μυστικιστική Ταγγέρη όπου συζητά για τέχνη με τον γέροντα βρικόλακα Κρίστοφερ Μάρλοου, τον ανώνυμο που έγραψε στην πραγματικότητα τα έργα του Σαίξπηρ. Η Εύα καταφέρνει να εκσυγχρονίζεται με την κάθε εποχή, να προσαρμόζεται και να εκτιμά την τεχνολογία, να ζει την κάθε νύχτα γαλήνια, συμφιλιωμένη με τις αλλαγές. Ο Αδάμ είναι καλλιτέχνης, πιο ευαίσθητος, ιδιοσυγκρασιακός, τον πληγώνει η ανεξέλεγκτη βία των πραγματικών ζόμπι (δηλαδή των ανθρώπων). Οι ίδιοι, αν και βαμπίρ, δεν αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους (άλλωστε αυτό θα ήταν «τόσο μπανάλ και 15ου αιώνα»). Ζουν μοναχικά, προμηθεύονται αίμα από νοσοκομεία και μεσάζοντες, σέβονται τη φύση κι όλα τα πλάσματα που την κατοικούν.

 

Οταν η κατάθλιψη του Αδάμ (έχει παραγγείλει μία ξύλινη σφαίρα για να βάλει τέλος στην αέναη ύπαρξή του) γίνει αντιληπτή από την Εύα, κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να τον βρει. Οσο είναι εκεί, η αγάπη της, η αισιοδοξία και το χιούμορ της θα ισορροπήσουν τον σύντροφό της, αλλά τους περιμένει μία έκπληξη: η μικρή της αδελφή, ένα άγριο νιάτο που εδώ και αιώνες αναστατώνει τις ζωές τους θα εμφανιστεί στο κατώφλι τους για να το κάνει άλλη μία φορά.