Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 15:16

“Φόβος” στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την
“Φόβος” στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Η νέα παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ "Φόβος" συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο στην Κεντρική Σκηνή Καλαμάτας. Το έργο θα παίζεται ως τις 27 Δεκέμβρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

Η Ιρένε, μια νέα γυναίκα, παντρεμένη, έχει ένα νεαρό πιανίστα για εραστή. Ομως δεν θέλει να διακινδυνεύσει την οικογενειακή της γαλήνη - και κάθε φορά που συναντάει τον εραστή της λέει πως θα είναι η τελευταία. Την τελευταία φορά όμως που βγαίνει από το σπίτι του εραστή της, στην εξώπορτα συναντάει μια αδίστακτη γυναίκα που αρχίζει να την εκβιάζει. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένας διαβρωτικός φόβος. Η Ιρένε έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο, συνειδητοποιεί πως μέχρι τώρα είχε ζήσει αποκλειστικά για τους άλλους, η ζωή της αλλάζει και οδηγείται σε μια σκοτεινή διαδρομή με αναπάντεχο τέλος.

Ο Στέφαν Τσβάιχ με χειρουργική ακρίβεια περιγράφει και μας αναλύει το φόβο ως ατομικό βίωμα, αλλά και τις κοινωνικές συνιστώσες του. 

Το έργο είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας και του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Σκηνοθετεί η Ελενα Πέγκα και συμμετέχει μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς: Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου και Παναγιώτης Σούλης. Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Ελενας Πέγκα σε συνεργασία με την Μαριλένα Καβάζη και την Ορσία Σοφρά. 

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Αντώνη Δαγκλίδη, η μουσική του Ορέστη Τάνη, οι φωτισμοί της Στέλλας Κάλτσου, η επιμέλεια κίνησης της Ιριδας Νικολάου, και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη. Η οργάνωση παραγωγής ήταν των: Ολυμπίας Δημητρέα, Κατερίνας Μπερδέκα. Τις φωτογραφίες έβγαλε ο Τάσσος Βρεττός, κιθάρες έπαιξε ο Αλέξανδρος Καραδήμος. 

Τα εισιτήρια είναι στα 10 και 8 ευρώ. Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (7 με 17 Γενάρη στο Θέατρο "Αυλαία") και τέλος στην Αθήνα από τις 21 Γενάρη στο Θέατρο "Βασιλάκου". 

 


NEWSLETTER