Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 08:13

Το Φεστιβάλ Χορού δίνει προβάδισμα στη Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Το Φεστιβάλ Χορού δίνει προβάδισμα στη Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της πόλης, τα οποία κέντρισαν το ενδιαφέρον των εμπειρογνωμόνων στη χθεσινή παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Η παρουσίαση έγινε στην Αθήνα σε μεγάλο ξενοδοχείο νωρίς το πρωί και αμέσως μετά, η ομάδα απάντησε με επιτυχία στις ερωτήσεις της Επιτροπής Επιλογής και παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με στοιχεία του προγράμματος. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας επιβεβαίωσε με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική και οικονομική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος και μετέφερε τόσο το ενωτικό κλίμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το θέμα όσο και την υποστήριξη των άλλων Δήμων της Μεσσηνίας. Τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας έκριναν την παρουσίαση ως επιτυχημένη και είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα.

Εκ μέρους της Επιτροπής Επιλογής ο κ. Steve Green ζήτησε να μεταφερθούν στους πολίτες της Καλαμάτας οι βαθιές του ευχαριστίες για την προσπάθεια της πόλης, οι ευχές για την ανάδειξή της, καθώς και το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ένας τομέας όπου αξίζει η Καλαμάτα να συνεχίσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση των πόλεων που θα προκριθούν στην τελική φάση της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα γίνει αύριο Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 5.30 στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (οδός Μπουμπουλίνας 20 – 22). Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων είναι ανοιχτή στο κοινό.

Οι πόλεις που διεκδικούν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα  είναι: η Καλαμάτα, η Τρίπολη, ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα και η Σάμος.

 

Αναλυτικά οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Επιλογής είναι οι εξής:  Amann Sylvia (από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Farinha Cristina (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Fuchs Ulrich (Συμβούλιο Ε.Ε.), Green Steve (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Hutchinson Alain (Επιτροπή Περιφερειών), Pardo Jordi (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Rozenberga Aiva (Συμβούλιο Ε.Ε.), Sivonen Pauli (Συμβούλιο Ε.Ε.), Wlazel Agnieska (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Žilič Fišer Suzana (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Καλφόπουλος Απόστολος (εθνικός εμπειρογνώμονας), Τροχόπουλος Ιωάννης (εθνικός εμπειρογνώμονας).