Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 20:20

Παιδικές ζωγραφιές στο “Μουσείο Τάκη Κατσουλίδη” στη Μεσσήνη (βίντεο)

 

Χρώματα σε παιδικές χαρούμενες ζωγραφιές πλημμύρισε το Μουσείο Τάκη Κατσουλίδη στη Μεσσήνη από τα 17 παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. 

 

Με δασκάλα την Μάρθα Γεωργακοπούλου και μαθητές από 5 έως και 12 ετών, σε δύο τμήματα, έμαθαν και δημιούργησαν. Τώρα, οι μαρκαδόροι και οι ξυλομπογιές μπαίνουν στο ντουλάπι για τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε τα μαθήματα να ξεκινήσουν και πάλι από Σεπτέμβριο.

Μια καλλιτεχνική διέξοδος, με δημιουργία και μάθηση στους χώρους των εργαστηρίων του Μουσείου, το οποίο έχει δώσει άλλη πνοή στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης. 

Σύμφωνα με τον ταμία των Φίλων του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη, η δημιουργία δεν περιορίστηκε μόνο σε παιδιά, αλλά επεκτάθηκε και σε ενήλικες, οι οποίοι παρακολούθησαν σεμινάρια χαλκογραφίας από τον ίδιο τον Τάκη Κατσουλίδη.  

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε κι έκθεση με τα έργα των μαθητών των εργαστηρίων, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών. 

Για τη νέα σεζόν προγραμματίζεται πέρα από τα μαθήματα, μεταξύ πολλών άλλων δράσεων, το Μουσείο να φιλοξενήσει ακόμα μια ενδιαφέρουσα έκθεση, αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, η οποία έχει μόνιμη έδρα στο Κατάκολο και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

 

Κ.Δ.