Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018 09:03

Ετοιμος ξανά για το Survivor ο Καλαματιανός φωτογράφος Γιάννης Κώτσιαρης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Πίσω από τις κάμερες του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού Survivor θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Καλαματιανός φωτογράφος Γιάννης Κώτσιαρης, ύστερα από την ανανέωση της συνεργασίας του με την  εταιρεία Acunmedia, που έχει αναλάβει την τεράστια, πολλών εκατομμυρίων παραγωγή.

Ο νεαρός φωτογράφος επέστρεψε στην πατρίδα έτοιμος πλέον να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επαγγελματική πρόκληση, ύστερα από τη μοναδική εμπειρία, σχεδόν 9.000 χλμ. μακριά από την Ελλάδα, στον Αγιο Δομίνικο, όπου παρέμεινε 6 ολόκληρους μήνες μαζί με την ομάδα παραγωγής και τους παίκτες του Survivor, στην παραλία των Διασήμων.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Ο Γιάννης Κώτσιαρης, με αγάπη για τη φωτογραφία και εμπειρία, από πολύ μικρή ηλικία έχει δραστηριοποιηθεί στην Καλαμάτα και την Αθήνα στον χώρο της φωτογραφίας, με βαρύτητα στο φωτορεπορτάζ. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του από την παραγωγή του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού, ύστερα από μια συνέντευξη που παραχώρησε μέσω skype στα Αγγλικά.

Είχε προηγηθεί η αποστολή βιογραφικού από τον ίδιο, ενώ είχε μακρά εμπειρία και συνεργασία με το πρακτορείο In Time. Μάλιστα, δούλεψε αρκετά με το μεταναστευτικό και πολλές στιγμές απ’ όσες απαθανάτισε ή έζησε με τους ανθρώπους αυτούς, θα του μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Οπως λέει ο ίδιος, το μεταναστευτικό και η εμπειρία στη Μόρια ήταν το μεγαλύτερο σχολείο γι' αυτόν, και για τη δουλειά και για τη ζωή. Μετά απ’ αυτό άλλαξε πολύ τον τρόπο του σκεφτόταν μέχρι τότε για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αθλητικών δραστηριοτήτων και διαφόρων events, ενώ είναι απόφοιτος του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Οι σπουδές και κυρίως το σύνολο της δουλειάς και της εμπειρίας του εκτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν στην τελική επιλογή του για το reality crew. Το δε αποτέλεσμα και ο επαγγελματισμός που έδειξε στη διάρκεια της πρώτης συνεργασίας με την εταιρεία, οδήγησαν στην ανανέωση και την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Κάνοντας τον απολογισμό της εμπειρίας του στον Αγιο Δομίνικο ο Γιάννης Κώτσιαρης παρατηρεί: «Δουλεύοντας σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή μαθαίνεις πολλά πράγματα. Χειρίστηκα πολύ ακριβό και σύγχρονο εξοπλισμό, αισθάνομαι γεμάτος από επαγγελματική άποψη. Μέσα όμως απ' όλη αυτή τη διαδικασία απλοποίησα τη ζωή μου. Εμαθα πως μπορείς να ζήσεις και με λιγότερα». Και εξηγεί: «Εξι μήνες ζούσαμε στον δικό μας μικρόκοσμο, του Survivor. Επανήλθαμε στην καθημερινότητα όταν κατεβήκαμε στην Ισπανία για να αλλάξουμε αεροπλάνο». Και φυσικά μόνο εύκολη δεν ήταν η  επιστροφή στην καθημερινότητα, αφού από τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες και τοπία με το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, όπου κυκλοφορούσαν στη φύση όλη μέρα με μαγιό και σαγιονάρα, χωρίς ίχνος από την καθημερινότητα της πολύβουης πολιτείας, επέστρεψαν σε όσα είχαν αφήσει μακριά για 6 ολόκληρους μήνες, όπως την οδήγηση, τις υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς, το σούπερ μάρκετ...

Παρά την ένταση της καθημερινότητας όμως πίσω στην πατρίδα, δε σβήνουν όλες εκείνες οι έντονες στιγμές που έζησαν στον Αγιο Δομίνικο, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Από τις πολύ δύσκολες στιγμές των παικτών, που βίωναν και τα μέλη τα ομάδας παραγωγής απαθανατίζοντας τις σκηνές στην παραλία, μέχρι τον αποχαιρετισμό.

«Επρεπε να διαχειριστούμε δύσκολες στιγμές, όπως η πείνα και η ανθρώπινη ταλαιπωρία. Ειδικά το πρώτο διάστημα ήταν πολύ δύσκολο στην προσαρμογή, και για τους παίκτες και για εμάς. Πολλές ανθρώπινες στιγμές, ανθρώπινη αδυναμία, πράγματα που έπρεπε να διαχειριστούμε στο πλαίσιο της δουλειάς μας αλλά και εσωτερικά».

Ενα 6μηνο ταξίδι, μακριά από την πατρίδα και την οικογένεια που τόσο έλειψε και στον Γιάννη και σε άλλα μέλη της ομάδας, το οποίο είχε δυσκολίες, άσχημες αλλά κυρίως καλές στιγμές. Από τις πιο δύσκολες καθημερινές στιγμές, πέραν της ανθρώπινης ταλαιπωρίας που ζούσαν κοντά στους παίκτες, ήταν τα… κουνούπια, κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των οποίων δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι μήνες όμως αυτοί, στην παραλία κυρίως των Διασήμων και στη διάρκεια των παιχνιδιών, όπου βιντεοσκοπούσε σκηνές για να φτάσουν στις οθόνες μας, ήταν μια μοναδική εμπειρία που τους άλλαξε τον τρόπο σκέψης και τους χάρισε γνώση γύρω από τη δουλειά τους και τους ανθρώπους.

 

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Η πιο δύσκολη όμως στιγμή πιστεύει πως ήταν εκείνη που έβαλαν φωτιά στις καλύβες την τελευταία ημέρα, όταν σήμανε η ώρα του αποχαιρετισμού, αφού είχε γίνει σημαντικό το δέσιμο με τα άλλα μέλη της ομάδας, με τους ντόπιους, ακόμα και με παίκτες.

Μετά το παιχνίδι αρκετοί διατηρούν μεταξύ τους επικοινωνία, και ο Γιάννης, πέρα από την επικοινωνία με τους συνεργάτες τους διατηρεί και φιλία με παίκτες.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Τόσο ο Γιάννης όσο και άλλα μέλη της ομάδας εργάζονται αυτό το διάστημα για την εταιρεία παραγωγής και για τα υπόλοιπα προγράμματά της. Ετοιμάζονται όμως παράλληλα για τη νέα μεγάλη παραγωγή του δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού Survivor, στην οποία εργάζονται και πολλοί Ελληνες, σε κάθε τομέα. Στον Αγιο Δομίνικο την περασμένη σεζόν γίνονταν 7 διαφορετικές παράλληλες παραγωγές για 7 διαφορετικές χώρες, με Αργεντίνους, Ρουμάνους, Μεξικανούς, Τούρκους, Βραζιλιάνους, Ελληνες αλλά και ντόπιους από τη Δομινικανική Δημοκρατία, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μιλούσαν Ισπανικά.

Οι καλές και οι δύσκολες στιγμές, όπως και η καθημερινή πίεση στη δουλειά για να είναι άρτιο το αποτέλεσμα, ήταν δεδομένα.

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Οπως τονίζει ο Γιάννης Κώτσιαρης ύστερα από αυτή την τεράστια εμπειρία, τη γνώση και τα εφόδια που πήρε στον Αγιο Δομίνικο: «Χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα η διαχείριση της επόμενης μέρας, γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές κι εύκολα μπορεί κάποιος να πέσει σε παγίδες».


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ

Instagram: https://www.instagram.com/kotsioan/
Facebook: https://www.facebook.com/giannis.kotsiaris.98
Τwitter: https://twitter.com/giannis_ko
URL: www.kotsiaris.com