Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 07:54

Ο Γιάννης Αναστασίου στην «Ε»: «Η Καλαμάτα διψά για διακρίσεις, θα είναι δύσκολο παιχνίδι» (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Καλαμάτα και Παναιτωλικός θα μονομαχήσουν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο για ένα εισιτήριο για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η "Μαύρη Θύελλα" αγωνίζεται μία κατηγορία χαμηλότερα από τους Αγρινιώτες, αλλά με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Τι λένε όμως στο αντίπαλο στρατόπεδο; Η "Ε" βρέθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή των φιλοξενούμενων  και μίλησε με τον Γιάννη Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναιτωλικού έχει έρθει και άλλες φορές στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ως παίκτης, αλλά είναι η πρώτη φορά ως προπονητής. Για την πόλη λέει ότι: "Γνωρίζω την Καλαμάτα, είναι όμορφη πόλη με πάρα πολλές επιλογές. Είναι ένας όμορφος προορισμός, αλλά εμείς δεν ήρθαμε για διακοπές, αλλά για δουλειά (σ.σ. γέλια)".

Για τη δυναμικότητα της "Μαύρης Θύελλας", ο έμπειρος τεχνικός επισημαίνει τα εξής: "Προσπαθήσαμε να βρούμε πληροφορίες. Ξεκίνησε με άλλο προπονητή και έγινε αλλαγή στην προετοιμασία. Και από τη στιγμή που αλλάζεις προπονητή, αλλάζει και ο τρόπος σκέψης. Εχουμε δει κάποια βίντεο. Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς όμως, γιατί οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις όταν παίζεις με ομάδα Α' εθνικής είναι διαφορετικές. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι".

Ο Γιάννης Αναστασίου στέκεται στο γεγονός ότι η Καλαμάτα δεν έχει δώσει ακόμα κανένα ματς πρωταθλήματος, κάτι που όπως λέει: "Είναι άσχημο όχι μόνο για την Καλαμάτα, αλλά για το ποδόσφαιρό μας. Εχουμε φτάσει τέλη Οκτωβρίου και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η Β' εθνική".

Παρόλα αυτά πάντως, ο έμπειρος τεχνικός προσμένει ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του: "Γνωρίζοντας λίγο την ιστορία της πόλης και της ομάδας, ξέρω ότι είναι μια ομάδα που διψάει για διακρίσεις και επιτυχίες, πόσο μάλλον τώρα που αντιμετωπίζει μια ομάδα Α' εθνικής. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, ανταγωνιστικό, πιεστικό, Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει. Η Καλαμάτα έχει κάποιους παίκτες με εμπειρίες και παραστάσεις από Α' εθνική. Το γεγονός ότι θα έχει κόσμο και δεν θα είναι άδειο το γήπεδο, το κάνει πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Θα κοιτάξουμε λοιπόν να το ευχαριστηθούμε και εμείς και η Καλαμάτα και ο καλύτερος να κερδίσει".

Αγωνιστικά, ο Παναιτωλικός θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ντάγκο, Ανέστη και τον τιμωρημένο Καρέλη και ενώ το Σάββατο υπάρχει και το ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκαθάρισε πάντως ότι το μυαλό όλων είναι στο σημερινό ματς. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στον Παναθηναϊκό του 2014 και τον Παναθηναϊκό του 2022, απάντησε στο ποιος θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα, μίλησε για τη φιλοσοφία του ως προπονητής, τις βλέψεις στον Παναιτωλικό και αρκετά άλλα.