Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 10:00

Η Μιρέλα Πάχου στην “Ε”: «Η μουσική είναι ανάγκη, επικοινωνία και έκφραση»

Γράφτηκε από την

Ξεσηκώνει το κοινό με τις χορευτικές της μελωδίες και το ζεστό της χαμόγελο και οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε από τη μεγάλη της επιτυχία με τίτλο «Μιρέλα».

Η ενασχόλησή της με τη μουσική δεν απέκλεισε την ενασχόλησή της με την Νομική σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Αντιθέτως, πορεύεται και με τους δύο χώρους παράλληλα και δεν θέλει να αποχωριστεί κανέναν από τους δύο.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

"Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική. Είναι η ισορροπία μου, η ψυχοθεραπεία μου, είναι μία από τις σταθερές μου", λέει η αγαπημένη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου, μιλώντας στην "Ε" με αφορμή το νέο της τραγούδι με τίτλο «Εδώ θα μείνω», το οποίο αποτελεί προπομπό του νέου της ομώνυμου δίσκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group.

"Είναι ένα τραγούδι σε latin ρυθμούς, όπως και το δεύτερο single του ίδιου δίσκου, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τίτλο «Τα τυχερά τριφύλλια» σε στίχους της Τασούλας Θωμαΐδου και μουσική δική μου. Ελπίζω να τα αγαπήσετε και να τα χορέψετε και τα δύο!", λέει η Μιρέλα Πάχου.

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, η Μιρέλα, θα βρεθεί στις "Αμμοθίνες", στο Πετροχώρι Πυλίας, και θα μας παρουσιάσει «Τα Κινηματογραφικά Ντουέτα», τα αγαπημένα σε όλους τραγούδια της μεγάλης οθόνης, μαζί με τον Αδάμ Τσαρούχη και μία υπέροχη ομάδα μουσικών.

Ποιο γεγονός στάθηκε η αφορμή να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τη μουσική παρά τις σπουδές στη Νομική;

Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τη μουσική ξεκίνησε όταν ήρθα φοιτήτρια στην Αθήνα, με μία πρόταση του Βασίλη Καζούλη να παίξω μαζί του και αισθάνομαι πάρα πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική δεν απέκλεισε την ενασχόλησή μου με την Νομική σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Αντιθέτως, πορεύομαι και με τους δύο χώρους παράλληλα και δεν θα ήθελα να αποχωριστώ κανέναν από τους δύο. 

Πώς σας έχει ανταμείψει η ενασχόληση με την «τέχνη και επιστήμη των ήχων» μέχρι στιγμής;

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μουσική. Είναι η ισορροπία μου, η ψυχοθεραπεία μου, είναι μία από τις σταθερές μου. Είναι ανάγκη, δημιουργία, επικοινωνία και έκφραση. 

Ακαδημαϊκός από τη μία, ταλαντούχα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός από την άλλη. Πώς τα συνδυάζετε και τα δύο;

Μερικές φορές απορώ κι εγώ (γέλια). Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αλλά με οργάνωση και αυτοπειθαρχία νομίζω πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά! 

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Από παντού. Αλλωστε όλα στη ζωή είναι έμπνευση! 

Εχετε συνεργαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα στην πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια. Ξεχωρίζετε κάποιο;

Μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια συνεργασία. Μπορώ να σταθώ σε μερικές στιγμές από τα 13 χρόνια. Στη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο» στο Καλλιμάρμαρο με τον Christophe, τον Adamo και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Στην παράσταση του Διονύση Σαββόπουλου «Μάνος Χατζιδάκις τώρα» στο Μέγαρο και το Ηρώδειο. Στην τιμή που μου έκαναν ο Λαυρέντης και ο Βασίλης να μελοποιήσουν στίχους μου στον πρώτο προσωπικό μου δίσκο. Στις καλοκαιρινές συναυλίες με τον Γιάννη Κότσιρα. Στη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη για τα 20 χρόνια «Ό,τι αγαπάς δεν τελειώνει» στο Θέατρο Βράχων. Στο συναυλιακό καλοκαίρι με τον Θάνο Μικρούτσικο. Στη «Μιρέλα» του Σπύρου Γραμμένου. 

Σας διακατέχει ένα μοναδικό χάρισμα να ξεσηκώνετε το κοινό με τις χορευτικές σας μελωδίες και το ζεστό σας χαμόγελο. Τι θα ακούσει το κοινό από εσάς στις “Αμμοθίνες”, στο Πετροχώρι Πυλίας;

Έχω έρθει πολλές φορές για συναυλία στις “Αμμοθίνες”, και για προσωπικές παραστάσεις και μαζί με αγαπημένους μου καλλιτέχνες. Όλες οι βραδιές ήταν μαγικές. Έτσι θα είναι και το Σάββατο 3 Ιουνίου. Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσουμε «Τα Κινηματογραφικά Ντουέτα», τα αγαπημένα σε όλους τραγούδια της μεγάλης οθόνης, μαζί με τον Αδάμ Τσαρούχη και μία υπέροχη ομάδα μουσικών: τον Δημήτρη Σινογιάννη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Δημήτρη Μουτάφη στο μπάσο, τον Θανάση Τερψιόπουλο στα πλήκτρα και τον Δημήτρη Χριστοδουλάκη στα τύμπανα. 

Τι σας  συνδέει με την περιοχή;

Όλες αυτές οι μαγικές βραδιές που σας προανέφερα! 

«Εδώ Θα μείνω», ο τίτλος του νέου σας κομματιού. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτό.

Πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε το ομώνυμο τραγούδι-προπομπός του τρίτου προσωπικού μου δίσκου, σε δικούς μου στίχους και μουσική. Είναι ένα τραγούδι σε Latin ρυθμούς, όπως και το δεύτερο single του ίδιου δίσκου, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες με τίτλο «Τα τυχερά τριφύλλια» σε στίχους της Τασούλας Θωμαΐδου και μουσική δική μου. Ελπίζω να τα αγαπήσετε και να τα χορέψετε και τα δύο! 

Το καλοκαίρι, θα σας δούμε σε συναυλίες; Πού μπορούμε να σας ακολουθήσουμε στα social media για να ενημερωνόμαστε σχετικά;

Θα χαρώ να ανταμώσουμε στα Social: @mirelapachou στο Instagram και

Mirela Pachou (προφίλ)/ Μιρέλα Πάχου-Mirela Pachou (σελίδα) στο Facebook.

Εκεί θα βρίσκονται όλοι οι σταθμοί της καλοκαιρινής μας περιοδείας στην Ελλάδα και την Κύπρο.