Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 12:30

Ο Αρχηγός Στόλου απέτισε φόρο τιμής στους ένδοξους νεκρούς του Πολεμικού Ναυτικού

Φόρο τιμής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Πολεμικού Ναυτικού, απέτισε ο Αρχηγός Στόλου  Αντιναύαρχος Ιωάννης  Παυλόπουλος στη διάρκεια σεμνής τελετής λίγη ώρα πριν τον απόπλου της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» στην οποία επέβαινε.

Η φρεγάτα, κατέπλευσε το απόγευμα της Παρασκευής στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας  στο πλαίσιο της ετήσιας άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» και με αφορμή την έναρξη των εορταστικών εκδήλωσαν για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας από τα βουλγαρικά και τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

Έμπροσθεν της προτομής του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη, που αποτέλεσε δωρεά το 2002 του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη της Καβάλας, εψάλη επιμνημόσυνη δέση από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, παρουσία όλων των πολιτικών και στρατιωτικών τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός Στόλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του μεγάλου αγωνιστή των ναυτικών αγώνων του Έθνους. Στεφάνι κατέθεσαν επίσης η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο  εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη και ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Άγημα της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» και η φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας απέδωσαν τιμές στον Αρχηγό Στόλου ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε το αξιόμαχο του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνοντας ότι είναι «ένα αξιόμαχο σφυρηλατούμενο μέσα από σκληρή εκπαίδευση και προσπάθεια, σε πείσμα των καιρών και της κρίσης, το οποίο παράγεται μέσα από το καθημερινό και αθόρυβο έργο των στελεχών μας».

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα υπογράμμισε τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην απελευθέρωση της Καβάλας «και στον απεριόριστο σεβασμό που τρέφει η τοπική κοινωνία στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού έχοντας πάντα το σεβασμό όλων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ