Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 23:27

Στην Ελλάδα ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down

Γράφτηκε από την
Στην Ελλάδα ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down

 

Ο Πάμπλο Πινιέδα, ο πρώτος πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, θα βρεθεί στην Ελλάδα, την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο Μουσείο της Ακρόπολης, για τα δεύτερα γενέθλια της «Κορυφογραμμής».

Η «Κορυφογραμμή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο την υποστήριξη και προβολή νέων δημιουργών, την καλλιέργεια της έκφρασης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με αναφορά στον πολιτισμό και στο ευ ζην. Έως σήμερα έχει παρουσιάσει μέσω του portal korifogrami.gr, περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς, με 1300 δημοσιεύσεις προσωπικών κειμένων, ποίησης, βιβλίου, θεάτρου και εικαστικών, προσελκύοντας πάνω από 74.000 μοναδικούς αναγνώστες από 86 χώρες. Επίσης έχει υλοποιήσει 5 μεγάλα events με άξονες τη δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο in.gr

Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου που έχει σύνδρομο Down. Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις, για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να γίνει δάσκαλος.

Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο: στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο.

Στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγα στα τέλη Απρίλη προβλήθηκε η ταινία "Και εγώ επίσης" που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Πινέδα και στην οποία ο ίδιος κρατά τον βασικό ρόλο: Ζωή, Αγάπη, Λύπη και Χαρά κατά τη διάρκεια των σπουδών. 

Update: Διαβάστε το άρθρο για την εκδήλωση: Πάμπλο Πινέδα, ο δάσκαλος με σύνδρομο Down στην Ελλάδα: Να μην βάζετε όρια στον εαυτό σας

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/

 


NEWSLETTER