ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:51

Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους φτωχότερους Έλληνες και ένστολους

Σαμαράς: Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους φτωχότερους Έλληνες και ένστολους

Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την Τρόικα.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσους αμφισβητούσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

"Αυτή ή κυβέρνηση έκανε ενωμένη, αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει την χώρα από την κρίση. Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη χώρα από την ύφεση, να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος. Τα πετύχαμε. Αυτό κάνουμε τώρα. Και με ικανοποίηση σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 1.000.000 Έλληνες, στους φτωχότερους δηλαδή Έλληνες, με εισοδηματικά κριτήρια και στους ένστολους με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ, όπως είχαμε υποσχεθεί", ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

"Μέσα στο 2014 θα δοθεί επιπλέον 1 δισ. ευρώ σε επιστροφές ληξιπρόθεσμων οφειλών. Θα φτάσουν τα 2,8 δισ. ευρώ", πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% από την πλευρά των εργοδοτών και των εργαζομένων, από 1ης Ιουνίου.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, "όχι μόνο δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας αλλά επέρχεται ανακούφιση. Οι θυσίες αποδίδουν. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της".

"Ένα μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για αποπληρωμή του χρέους κατά τα συμφωνημένα και πάντως νωρίτερα από τις προβλέψεις", πρόσθεσε, αναφέροντας πως η συμφωνία προβλέπει όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές, που έπρεπε να έχει κάνει η χώρα.

Περισσότερα: news247.gr