Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 17:21

Βενιζέλος: Είμαστε απόλυτα ενωμένοι στο ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από την
Βενιζέλος: Είμαστε απόλυτα ενωμένοι στο ΠΑΣΟΚ

Στην οριστική στροφή για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.  

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένη και υπεύθυνη για την αυριανή ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, με προστατευμένο και σταδιακό τρόπο και μετά το πρωτογενές πλεόνασμα αρχίζει η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή και τι σηματοδοτεί αυτή ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

"Το νομοσχέδιο αυτό, στην πραγματικότητα, είναι η συμφωνία που μετά από πολύμηνη και δύσκολη διαπραγμάτευση έγινε με τους πιστωτές και εταίρους μας, δηλαδή με χώρες και οργανισμούς που εκπροσωπεί η Τρόϊκα. Είναι, όμως, η τελική συμφωνία αυτή. Μπαίνουμε στην οριστική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Αυτό οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, το χρωστάμε στους Ελληνες και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι αλλάζει το οικονομικό κλίμα. Η ελληνική κοινωνία γίνεται πιο αισιόδοξη, έτσι λένε οι έρευνες, η πραγματική οικονομία αντιδρά θετικά κι έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι τώρα, μετά το πρωτογενές πλεόνασμα, αρχίζει η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία των ευπαθών ομάδων, αρχίζει η κατανομή των κόπων μας και το κυριότερο επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, μετά το εντυπωσιακό κούρεμα που έγινε το 2012. Κι έτσι ξαναβγαίνουμε στις αγορές, με ένα προστατευμένο και σταδιακό τρόπο, αποκτάμε ξανά, στην πραγματικότητα, την αυτονομία μας, την αυτοδυναμία μας, την ισοτιμία μας μέσα στην Ευρώπη. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι ενωμένη, υπεύθυνη, σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, αξίζει μεγάλη τιμή στους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος αυτό και τώρα σχεδιάζουμε την επόμενη φάση γιατί όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και γιατί στην τελική ευθεία πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και το χαμένο έδαφος".

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER