Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 17:41

Στην εισαγγελέα ο Μπαλτάκος

Θα δώσει εξηγήσεις για το βίντεο της συνομιλίας με Κασιδιάρη

 

Το γραφείο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα αναμένεται να επισκεφθεί τη Δευτέρα ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση του βίντεο της συνομιλίας που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα, έχει ζητήσει με έγγραφό προς τη Βουλή, τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η κλήση του κ. Μπαλτάκου εντάσσεται στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτα Φάκου, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγνητοσκοπήθηκε η συζήτηση.

Στην αναφορά του στην υπόθεση Μπαλτάκου κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης,  ο Ευάγγελος Βανιζέλος εκανε λόγο για απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά από τον πρώην γ.γ. «Είναι ακραίο και αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον Μπαλτάκο», είπε,  υπεθυμίζοντας με νόημα πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει. Στη ΝΔ, υποστήριξε, υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά με την ακροδεξιά. Αυτή δεν είναι η θέση του Πρωθυπουργού, έσπευσε να επισημανει και στο σημείο αυτό εξέφρασ την ικανοποίησή του διότι -όπως υπογράμμισε- ο κ. Σαμαράς τοποθετήθηκε πολύ καθαρά και ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης και πολιτικής οριοθέτησης των στελεχών της ΝΔ.

Πηγή: iefimerida.gr