Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 20:43

Δήμαρχος Ελληνικού: Δεν φταίω εγώ για το θάνατο του 13χρονου

Σε μία προσπάθεια να δώσει απαντήσεις για την τραγωδία με το θάνατο του 13χρονου αγοριού την Κυριακή, σε λούνα παρκ που λειτουργούσε παράνομα στην περιοχή, προσπάθησε να δώσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, ο οποίος είπε «από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό».

 

Στη συνέχεια ουσιαστικά δεν δέχθηκε να προχώρησε ούτε στην παραμικρή ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό, παρά το γεγονός πως το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα. Μάλιστα, στην ερώτηση γιατί ο δήμος συνέχιζε να παραχωρεί το χώρο παρότι δεν λάμβανε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, ο δήμαρχος Ελληνικού έκανε λόγο για «πολυδαίδαλο καθεστώς λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων», ενώ αιτιολογήθηκε λέγοντας ότι ο Δήμος δεν είχε ανάλογη προηγούμενη εμπειρία.

Ρίχνοντας ουσιαστικά τις ευθύνες για την απώλεια της ζωής του 13χρονου στην απειρία της δημοτικής αρχής, ο κ. Κορτζίδης πρόσθεσε «Θεωρήσαμε ότι πρόκειται για προσωρινή λειτουργία, κάτι που επηρέασε την κρίση μας» είπε.

Παράλληλα τόνισε πως «αυτοί που μας κατηγορούν, ψήφισαν ομόφωνα τις αποφάσεις για να παραχωρήσουμε το χώρο. Δεν είχαμε καμία καταγγελία. Κάποιοι περίμεναν να γίνει αυτό το συμβάν για να μας πουν ''εμείς σας τα λέγαμε''».

Ο κ. Κορτζίδης, ο οποίος μπήκε στην αίθουσα χειροκροτούμενος, επισήμανε πως ο δήμος περιμένει το πόρισμα των ελέγχων που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, αναφορικά με το τραγικό συμβάν. «Περιμένουμε να κριθούμε από τους ελέγχους που γίνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr