ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 12 Μαϊος 2014 15:34

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση Σαμαρά διότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στην δίκη των υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power οι οποίοι υπεξαίρεσαν και καταχράστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ μέρος των οποίων ήταν και το "Χαράτσι της ΔΕΗ" το οποίο εισέπραξαν αλλά ουδέποτε απέδωσαν στο δημόσιο» τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

 

«Είναι ιδιαίτερα προκλητικό» προσθέτει «ενώ το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε κατασχέσεις για οφειλές που δεν ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες να καλύπτει τους υπεύθυνους των συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίοι καταχράστηκαν δημόσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ». Σύμφωνα με τον Μεσσήνιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η μη παράσταση του υπουργείου Οικονομικών ως πολιτική αγωγή συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τον κ. Στουρνάρα και για την κυβέρνηση συνολικά.
«Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν σύντομα στον ελληνικό λαό γιατί χαρίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους καταχραστές και απατεώνες» αναφέρει ο κ. Πετράκος και προσθέτει: «Εκτός βέβαια από την παράβαση καθήκοντος η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η Ν.Δ. είναι υπολογη και για σαφείς ενδείξεις διαπλοκής, διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει όταν δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπός της κ. Βορίδης. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην Ν.Δ. ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr