ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 11:39

Παρέμβαση Καραμανλή για ψήφο στη ΝΔ

Παρέμβαση Καραμανλή για ψήφο στη ΝΔ

Μήνυμα στήριξης της ΝΔ και του Αντ. Σαμαρά εξέπεμψε (μέσω τρίτων αυτήν τη φορά) ο κ. Κ. Καραμανλής, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο και τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος προέβη σε αυτήν τη διαρροή-δήλωση χθες ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, κινήθηκε απολύτως στο «πνεύμα Σαμαρά», θέτοντας ευθέως ζήτημα διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

«Να στηρίξουμε την παράταξή μας. Οσο ισχυρότερη η ΝΔ τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε όλες τις συνομιλίες που είχε με βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, στην πλ. Μαβίλη, για να του ευχηθούν τα «χρόνια πολλά».

Η πολύ προσεκτικά διατυπωμένη παρέμβαση του κ. Καραμανλή περιείχε δύο λέξεις-κλειδιά: Η πρώτη ήταν η «παράταξη», κάτι που -όπως σημείωναν τακτικοί συνομιλητές του- είχε ως στόχο τη συσπείρωση δυνάμεων όλου του κεντροδεξιού χώρου γύρω από τη ΝΔ και η δεύτερη, η «σταθερότητα», αποτέλεσε ουσιαστικά επιβεβαίωση της στήριξης της «γραμμής» που έχει υιοθετήσει καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ταυτίζει την ψήφο στο κυβερνών κόμμα με την αποφυγή της πολιτικής αστάθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή Καραμανλή ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και, όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ, οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει για όλα (ακόμη και για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν η παρέμβαση), κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το πρωί της Δευτέρας. Οπως ακριβώς είχε αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, η παρέμβαση αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, καθώς ο κ. Καραμανλής έλεγε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του το τελευταίο διάστημα ότι δεν είχε καμιά απολύτως επιφύλαξη να εκδηλώσει τη στήριξή του στη ΝΔ εν όψει των εκλογών, αλλά δεν επρόκειτο να το κάνει, χωρίς να έχει μιλήσει προηγουμένως με τον πρωθυπουργό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε ικανοποίηση κυρίως για το περιεχόμενο του μηνύματος που εξέπεμψε ο πρώην πρωθυπουργός. Η ταύτιση των θέσεων σε επίπεδο κορυφής θεωρούν ότι θα βοηθήσει σημαντικά προς την κατεύθυνση της αύξησης της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ, που είναι, αυτήν την ώρα, το κυρίαρχο ζητούμενο.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι βουλευτές της ΝΔ που σχολίασαν δηκτικά τον τρόπο δημοσιοποίησης της θέσης του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα τόνιζαν ότι ανέμεναν μια πιο δυναμική δήλωση και όχι απλώς μια παρέμβαση μέσω... τρίτων και σημείωσαν ότι αυτήν τη φορά ο κ. Καραμανλής δεν προχώρησε (όπως το 2012) σε μια δική του τοποθέτηση, αλλά αρκέστηκε στη... μεταφορά μίας δήλωσης από πρόσωπα που τον επισκέφτηκαν για... ευχές!

Πηγή: ethnos.gr