Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 13:10

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ζητά 5 εκατ. δολάρια επιπλέον bonus!

Ο 35χρονος Deeb Salem, πρώην στέλεχος της πολυεθνικής αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, κατήγγειλε την εταιρεία, επειδή το bonus των 8.250.000 δολαρίων που έλαβε το 2010, που εργαζόταν ακόμα στην εταιρεία, δεν ήταν αρκετό και ζητά τώρα επιπλέον άλλα 5 εκατ. δολάρια

 

Φαίνεται ότι η «φούσκα» για τα στεγαστικά δάνεια που δημιούργησε η διεθνής τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs, δεν πτόησε καθόλου το πρώην στέλεχός της, τον 35χρονο Αμερικανό Deeb Salem, ο οποίος κατήγγειλε πρόσφατα τον χρηματοοικονομικό κολοσσό, επειδή, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, το bonus που του καταβλήθηκε το 2010 ήταν μικρότερο κατά 5 εκατ. δολάρια, από το ποσόν που του είχαν υποσχεθεί.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος απόφοιτος του Πρίνστον, αναφέρει ότι το 2010 είχε υποσχεθεί στην μητέρα του ότι θα λάβει ως bonus από την εργασία του το ποσόν των 13 εκατ. δολαρίων, κάτι που είχε συζητήσει με τον επικεφαλής του τμήματος κινητών αξιών Harvey Schwartz, αλλά που τελικά δεν έγινε.

Σε απάντηση ο Schwartz ισχυρίζεται ότι ο Deeb Salem έχει λάβει συνολικά από την Goldman Sachs το ποσόν των 35 εκατ. δολαρίων ως bonus μέσα σε έξι χρόνια που εργαζόταν εκεί, ενώ μόνο το 2009 που προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο, έλαβε ως bonus το ποσόν των 15 εκατ. δολαρίων!

Ο 35χρονος, που περιγράφει τον εαυτό του ως έναν από τα πιο περιζήτητα στελέχη στον κλάδο των ενυπόθηκων δανείων, αποχώρησε από την Goldman Sachs το 2012 και τώρα εργάζεται σε ένα hedge fund.

Πηγή: protothema.gr