Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 10:56

Κύπρος: Εκτέλεση σοκ στην Αγία Νάπα

Γράφτηκε από την

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο πατέρας του επιχειρηματία  τον οποίο είχαν προσπαθήσει να δολοφονήσουν το 2012

 

Δολοφονήθηκε  το βράδυ της Παρασκευής στην Αγία Νάπα της Κύπρου ο 73χρονος Γιάννης Καλοψιδιώτης, πατέρας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος ήταν ο στόχος του πενταπλού φόνου που διεπράχθη τον Ιούνιο του 2012.

Το θύμα βρισκόταν στο αγρόκτημα του και όταν άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν βγήκε να δει τι συμβαίνει. Άγνωστος ή άγνωστοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν επί τόπου. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και διεξάγει έρευνες. Πρόκειται για δουλειά του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο προσπαθεί να ελέγξει την Αγία Νάπα. Η κυπριακή αστυνομία είχε πληροφορίες για εγκληματική ενέργεια στη περιοχή τις τελευταίες μέρες αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον φόνο καθώς πίστευε ότι ο Γιάννης Καλοψιδιώτης λόγω της ηλικίας του δεν αποτελούσε στόχο.  

Η απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία, Φάνου Καλοψιδιώτη, το 2012 στην Κύπρο είχε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για πολλές αποκαλύψεις.  

Τον Ιούνιο του 2012 τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μετά από καρτέρι που τους είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι  και τους γάζωσαν με πιστόλια στο κεφάλι και στο στήθος. Στόχος ήταν ο επιχειρηματίας  Φάνος  Καλοψιδιώτης, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο. 

Στις 3 και 30  τα ξημερώματα στις 23 Ιουνίου επέβαιναν σε αυτοκινήτο, το οποίο κινείτο σε σκοτεινό περιφερειακό δρόμο πίσω από την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας στην Οδό Καταλυμάτων. Το αυτοκίνητο είχε αναχωρήσει από γνωστή μπυραρία, στη συμβολή της οδού Καταλυμάτων με την οδό Λουκά Λουκά.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν το όχημα ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος, το οποίο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, ο οδηγός, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και προχώρησε περίπου 3 μέτρα. Έπεσε στο έδαφος και αμέσως  οι δράστες στάθηκαν από πάνω του και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Στη συνέχεια πυροβολήθηκαν και οι άλλοι  τέσσερις που βρισκόταν  στα καθίσματα του μοιραίου μαύρου αυτοκινήτο. Ο θάνατος των τριών  επιβαινόντων ήταν ακαριαίος. Τα άλλα δύο θύματα υπέκυψαν στα τραύματα τους κατά τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Πηγή: protothema.gr