ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 13:02

Jerusalem Post: "Αρχισε το Ολοκαύτωμα"

Jerusalem Post: "Αρχισε το Ολοκαύτωμα"

Άρχισε το... Ολοκαύτωμα, προειδοποιεί η "Jerusalem Post" με τους Ισραηλινούς να σφυροκοπούν ανελέητα θέσεις της Χαμάς αλλά και νοσοκομεία, σχολεία και παιδικές χαρές, τη Χαμάς να συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών κατά ισραηλινών περιοχών διατυμπανίζοντας ότι έχουν ήδη ανοίξει οι πύλες της κολάσεως και τα θύματα του πολέμου, κυρίως παιδιά, να βιώνουν στο πετσί τους την απόλυτη φρίκη.

 

H πρόταση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ για άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό στους πληγέντες έχει πέσει στο... κενό την ώρα που η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη παραμένει εκτός ελέγχου με το αίμα να ρέει άφθονο. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 150.000 παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης φρίκης και όσα έχουν νιώσει τις σφαίρες να πέφτουν... βροχή δίπλα τους, χρήζουν άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης.

Με τα σωστικά συνεργεία να κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, και οι δύο πλευρές μετρούν τις πληγές τους. Πάνω από 1.101 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί- ανάμεσά τους πάνω από 200 παιδιά- οι τραυματίες ξεπερνούν τις 6.500 ενώ και οι νεκροί Ισραηλινοί φθάνουν τους 53.

Πηγή: protothema.gr