Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 21:58

Εύη Χριστοφιλοπούλου: "Το πολιτικό σύστημα δείχνει πλήρη αδυναμία να συνεννοηθεί"

"Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα δείχνει πλήρη αδυναμία να συνεννοηθεί και αυτό πρέπει να αλλάξει" δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αφού επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις περί «κουμπαράδων», σημείωσε ότι και «η ΝΔ ρίχνει λάδι στη φωτιά».

 

 Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό REAL FM, ότι «η ΝΔ βολεύεται πρόσκαιρα και μικροπολιτικά από την όξυνση ενόψει των ίσως επερχόμενων εκλογών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει, ενώ έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και την τελευταία αξιολόγηση της τρόικας».

Πρόσθεσε δε ότι «η κυβέρνηση κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια -με όποιες αδυναμίες μπορεί να υπάρχουν- και δεν πρέπει να τη ναρκοθετούμε εμείς οι ίδιοι», για να επαναλάβει ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εάν δεν ελεγχθούν ένθεν και ένθεν οι ακρότητες και η πόλωση, μπορεί να υπάρξει ατύχημα απευκταίο για τη χώρα μας».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «πρέπει να υπάρξει μία μίνιμουμ συναίνεση όλων των συνταγματικών δημοκρατικών δυνάμεων από τη συντεταγμένη δεξιά -όχι την ακροδεξιά του ναζισμού- μέχρι την αριστερά για το θέμα του χρέους» και παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας με την αξιωματική αντιπολίτευση». «Το πρόβλημα έγκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς είναι και στη δική μας πλευρά» υποστήριξε.

 

Επίσης, η υφυπουργός επισήμανε ότι «ως ΠΑΣΟΚ έχουμε ζητήσει πολλές φορές να δημιουργηθεί Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, στην οποία να συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και αν αυτό δεν είναι εφικτό να συμμετέχουν οι περισσότερες, αλλά οπωσδήποτε η αξιωματική αντιπολίτευση». Μόνον έτσι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και να ηρεμήσουν τα spreads, συμπλήρωσε.

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «ο δημοκρατικός χώρος από το κέντρο έως την αριστερά εμφανίζεται πολυκερματισμένος και μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κλίμα πολυδιάσπασης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ