Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 13:50

Αρχισυντάκτης χαστουκίζει ρεπόρτερ σε έκθεση βιβλίου!

Ένας Τούρκος ρεπόρτερ, που εργάζεται σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα έφερε σε δύσκολη θέση με ερώτησή του τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Zaman, ο οποίος του απάντησε με ένα... χαστούκι

 

Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου φαίνεται ότι περισσεύουν στην γειτονική χώρα, τουλάχιστον αυτό μας αποδεικνύει η είδηση της Hurriyet Daily News, για το χαστούκι που δέχθηκε Τούρκος ρεπόρτερ από συνάδελφό του και μάλιστα σε δημόσιο χώρο.

Την Δευτέρα στην διεθνή έκθεση βιβλίου στην Κωνσταντινούπολη ο ρεπόρτερ Mehmet Özmen, της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Akit, απευθύνθηκε κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ στον αρχισυντάκτη της καθημερινής εφημερίδας Zaman, τον Ekrem Dumanlı, ο οποίος περιστοιχιζόταν από σωματοφύλακες.

Η Zaman υποστηρίζει τον πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν φανατικό «εσωτερικό εχθρό» του προέδρου Ερντογάν, που έχει αυτοεξοριστεί στις ΗΠΑ, διαθέτει οπαδούς στο κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (ΑΚΡ) και θεωρείται ο υποκινητής στο σκάνδαλο διαφθοράς κατά του Τούρκου προέδρου.

Ο Özmen ρώτησε τον αρχισυντάκτη της Zaman αν είναι αλήθεια ότι μία μερίδα υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν από την νοτιοδυτική Τουρκία έχει εγκαταλείψει το ΑΚΡ και υποστηρίζει το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό κόμμα (HDP).

Τότε, ο αρχισυντάκτης της Zaman χαστούκισε τον ρεπόρτερ μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρισταμένων.

Ο ρεπόρτερ απάντησε στο χαστούκι του Dumanlı λέγοντας: «Είμαι δημοσιογράφος και κάνω μια ερώτηση, πού είναι το κακό;».

Η εφημερίδα Zaman σχολίασε το παράδοξο περιστατικό αναφέροντας ότι ο Mehmet Özmen έχει δημιουργήσει και στο παρελθόν προβλήματα σε δημόσιους χώρους και τον χαρακτήρισε «επαγγελματία προβοκάτορα».

Πηγή: protothema.gr