ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 00:17

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χειρότερο

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα χειρότερο

"Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ θα είναι στους δρόμους από την πρώτη μέρα κιόλας" ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επόμενη μέρα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Κουτσούμπας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC. Όπως ανέφερε "Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν από πάνω τους τη φοβία και να κατανοήσουν πως η δύναμη βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα, είτε “απέναντι σε μια στυγνή εργοδοσία ή απέναντι σε ένα ανάλγητο κράτος, βάρβαρο, εχθρικό'".

 

Όπως σημείωσε σε συνέχεια των δηλώσεών του ο γενικός γραμματέας "και σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρισκόταν η εργατική τάξη στην εξουσία και είχε λαϊκή εξουσία-διακυβέρνηση - όπου θα δίναμε και εμείς το παρών μας σε μια τέτοια κυβέρνηση με ένα πραγματικά ριζοσπαστικό, προοδευτικό, ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα μας πήγαινε μπροστά και τότε το λαό θα τον θέλαμε στους δρόμους".

Σε μια επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "ουσιαστικά το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ' ο,τι ήταν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και για ένα διάστημα αργότερα". Όπως εξήγησε το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε αρχικά ριζοσπαστικά συνθήματα, ασχέτως αν δεν τα υλοποίησε και ως κυβέρνηση υποχωρούσε. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ  υποχωρεί ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα, γεγονός "που μας κάνει να σκεφτόμαστε τι έχει να συμβεί αύριο ως κυβέρνηση. Τούτων δοθέντων, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα" σημείωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «αν συνέβαινε αυτό, πολλά μέτρα πιθανόν δεν θα περνούσαν ή θα καθυστερούσαν, άρα θα κέρδισε ανάσες ο λαός και θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας, που θα έβαζε ζητήματα ενάντια στα μονοπώλια και σε αυτήν την πολιτική».

Πηγή: Τα Νέα | news247.gr