Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 23:41

Σαμαράς: Μείωση του ΕΝΦΙΑ, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις

Γράφτηκε από την

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του υφιστάμενου φορολογικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την στήριξη του τουρισμού - Είπε ότι μεταφέρει «το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει το λαό μας»

 

Την πεποίθησή του για νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου διατράνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Ρόδο.

Από εκεί, ο κ. Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις νησιωτικές περιοχές, με κυριότερη την τουριστική ανάπτυξη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ο ίδιος μεταφέρει «το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει το λαό μας, το ίδιο μήνυμα που παίρνω από κάθε γωνιά της χώρας και κάθε μέρα δυναμώνει». 

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας, αλλά η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι αποτελούν, όπως σημείωσε, τον ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Ειδικές αναφορές έκανε ο κ. Σαμαράς στο θέμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί και ότι το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία». 

Πρόσθεσε ακόμη πως ο τουρισμός ήταν αυτός που «έβαλε πλάτη» για την οικονομία της χώρας και τόνισε: «Πιστεύω στον ελληνικό τουρισμό, γιατί μπορεί να πάει την Ελλάδα πιο ψηλά».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ότι θα αρχίσουν μειώσεις το 2015, που θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από το φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εγγυήθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Ταυτόχρονα, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης.

Άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία, όπως είπε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι «εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει».

Στις 25 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».

Πηγή: protothema.gr