Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 14:01

Σαμαράς: Εγγυώμαι προσωπικά φορολογικές ελαφρύνσεις σε διάστημα ορισμένων ετών

Γράφτηκε από την
Σαμαράς: Εγγυώμαι προσωπικά φορολογικές ελαφρύνσεις σε διάστημα ορισμένων ετών

Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν τα ελλείμματα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το Σάββατο το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τους τέσσερις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ:

Πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο, όχι σοβιετικού τύπου, όπου παρουσιάζεται με ακρίβεια πώς μπορεί να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρει ανταγωνιστικότητα παντού.

Φορολογικές μειώσεις, σταδιακά και μεθοδευμένα, με ορίζοντα ορισμένων ετών και χωρίς να δημιουργούν ελλείμματα.

Δίκαιο κοινωνικό κράτος για τη στήριξη των αδύναμων που δεν θα λεηλατεί τα Ταμεία, με πρόβλεψη για προνοιακά επιδόματα εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς συνόψισε το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λέξεις «τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού, ανατροπές παντού».

Ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χτυπώντας παράλληλα και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: 

«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. 

»Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. 

»Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το "λεφτά υπάρχουν". Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

«Με τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ο ΟΟΣΑ κατατάσσει την χώρα στις πρώτες θέσεις των μεταρρυθμίσεων. Έγινε κοσμογονία μεταρρυθμίσεων και τομές μεγάλες σε συνθήκες κρίσεις. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης» είπε και συνόψισε λέγοντας:

«Κλείσαμε τρεις δύσκολους προϋπολογισμούς, που επιβεβαιώνονται μέχρι υποδιαστολής και τώρα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα.

» Ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για το κράτος. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμη και τώρα επανακρατικοποιήσεις που δεν γίνονται πουθενά.

» Τρίτον ψηφίστηκε ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, καλύπτουμε όσα χρειάζεται το κράτος και βγάζουμε και τους τόκους για το χρέος».

Πηγή: tanea.gr


NEWSLETTER