Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 13:21

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Γράφτηκε από την
Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα

Σε ηλικία 44 ετών άφησε το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο της Αθήνας την τελευταία της πνοή η δημοσιογράφος Κατερίνα Γκίκα.  

Η κοινοβουλευτική συντάκτης του τηλεοπτικού σταθμού Star και σχολιογράφος της εφημερίδας Espresso έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 2004, όμως δυστυχώς δεν νίκησε αυτόν τον αγώνα.

Γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα  Θεσπρωτίας, το 1970. Από το 1987 ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα. Ηταν μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά βήματα τα έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM. Από το 1996 κάλυπτε το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ για τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel και από το 2000 είχε καθημερινή στήλη με πολιτικά σχόλια στην εφημερίδα Espresso. Ηταν μέτοχος και ιδρυτικό μέλος του protagon.gr και του bostanistas.gr.

Μεϊμαράκης: Mέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε μια άνιση μάχη χωρίς να λυγίσει

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια της δημοσιογράφου Κατερίνας Γκίκα.

« Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο της Κατερίνας, μιας νέας γυναίκας που πάλεψε σκληρά και με θαυμαστή αξιοπρέπεια για τη ζωή της, τα τελευταία χρόνια. Στις επάλξεις του δημοσιογραφικού καθήκοντος μέχρι την τελευταία στιγμή έδωσε μια άνιση μάχη χωρίς να λυγίσει.

Έμπειρη Κοινοβουλευτική συντάκτης, με ήθος, ευπρέπεια, ξεχώρισε για την αγωνιστικότητα, το δυναμισμό και το ταλέντο της, γι αυτό και τιμήθηκε με το βραβείο του Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ του Ιδρύματος Μπότση. Όσοι την γνώρισαν θα την θυμούνται για πάντα. Στην οικογένεια της και στους φίλους της θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER