Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 14:05

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε το σχέδιο της Αθήνας

Σημείο αφετηρίας για τις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα το Σάββατο στο πρακτορείο Bloomberg όπου αναφέρει ότι θα αποπληρώσει τα δάνεια σε ΕΚΤ και ΔΝΤ και ότι θα βρεθεί μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

 

Πάνω σε αυτή την βάση “είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης” είπε ο κ. Σχοινάς και επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Γιουνκέρ την Τετάρτη στις 9.30 το πρωί στο κτίριο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Επίσης επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Βαρουφάκη και τον Επίτροπο αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις κ. Μοσκοβισί χθες στο Παρίσι για μία ώρα και σε καλό κλίμα.

Σε ερώτηση αν τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου για κατάργηση της Τρόικας ισχύουν ο κ. Σχοινάς παρέπεμψε στην προεκλογική δήλωση του κ. Γιούνκερ του περασμένου Μαϊου  που έλεγε ότι “ στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να αντικαταστήσουμε την Τρόικα με έναν πιο δημοκρατικό θεσμό που θα έχει λογοδοσία και έλεγχο και από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταξύ άλλων.” Σε ερώτηση γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ανέφερε ότι θα αποπληρώσει τα δάνεια προς την Ευρώζώνη ενώ ανέφερε τα χρέη προς ΔΝΤ και ΕΚΤ  ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι “οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα και τα 18 κράτη μέλη της Ευρωζώνης προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών.”

Πηγή: kathimerini.gr