Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015 22:05

Βιέννη: Αγκυλωτοί σταυροί σε τέμενος πριν από την πρώτη συγκέντρωση του Pegida

Με αγκυλωτούς σταυρούς, πάνω σε δύο παράθυρα και μία πόρτα, βεβηλώθηκε τέμενος στη Βιέννη το Σαββατοκύριακο, μερικές ώρες πριν από την πρώτη κινητοποίηση του ισλαμοφοβικού Pegida, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες που γέμισαν το τέμενος στη συνοικίας Μάιντλινγκ με ναζιστικά σύμβολα παραμένουν άγνωστοι. Αγκυλωτοί σταυροί ωστόσο, όπως αποκάλυψαν τη Δευτέρα οι αυστριακές Αρχές βρέθηκαν επίσης σε έναν τοίχο του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, 165 χλμ. δυτικά της Βιέννης. 

Η αστυνομία έκανε επίσης λόγο για αντισημιτικές προσβολές που δέχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης δύο άνδρες οι οποίοι επέστρεφαν από μια διαδήλωση εναντίον της ετήσιας χοροεσπερίδας της Ακροδεξιάς. 

Λιγότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις τις οποίες μεταδίδει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, αναμένεται να λάβουν μέρος στην πρώτη συγκέντρωση του Pegida, στη Βιέννη, μία συγκέντρωση την οποία οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν «περίπατο» για να εκφραστεί η διαμαρτυρία των συμμετεχόντων εναντίον της «μαζικής μετανάστευσης».

Σε κάθε περίπτωση, περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτραπούν επεισόδια τόσο κατά τη συγκέντρωση του Pegida όσο και κατά τις προβλεπόμενες αντισυγκεντρώσεις της Αριστεράς. 

Πηγή: tanea.gr