Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 17:14

Χανιά: Πενηντάχρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε αστυνομικούς

Τέσσερις αστυνομικούς πυροβόλησε με καραμπίνα ένας 50χρονος στην Κρήτη, τραυματίζοντας 35χρονο υπαρχιφύλακα και 34χρονο ειδικό φρουρό.



Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, αποτελούμενο από τέσσερις αστυνομικούς και δύο οχήματα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, εκτελούσε υπηρεσία σε περιοχή του τοπικού Δήμου.

Την ώρα που πραγματοποιούσαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος γιος του συλληφθέντος, ο 50χρονος (πατέρας του), διερχόμενος από το σημείο του ελέγχου, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο, σταμάτησε και αφού -σύμφωνα με την Αστυνομία- εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς, χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα από τα δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα.

Στη συνέχεια, αφού έφυγε από το σημείο ελέγχου, ο 50χρονος επέστρεψε και σταμάτησε το όχημά του σε κοντινή απόσταση. Βγήκε από το φορτηγό του και πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών με κυνηγητικό όπλο (καραμπίνα), τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δύο αστυνομικών.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων τον αναζήτησαν και τελικά τον συνέλαβαν όταν παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και παρέδωσε το κυνηγετικό όπλο, που κατείχε παράνομα.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, κυνηγετικό όπλο, δύο διόπτρες, τέσσερα μαχαίρια, σπρέι με απωθητική επίδραση και διάφορα είδη φύλαξης οπλισμού.

Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου ο 34χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται, ενώ ο 35χρονος, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, με δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Πηγή: tanea.gr