Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 13:32

Χρυσόστομος προς τις τράπεζες: Δώστε χρόνο, δε θα σας τα φάμε

Γράφτηκε από την
Χρυσόστομος προς τις τράπεζες: Δώστε χρόνο, δε θα σας τα φάμε

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τις τράπεζες

 

Αισιοδοξία για το μέλλον της οικονομίας του τόπου εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τις τράπεζες να δώσουν χρόνο τόσο στην εκκλησία όσο και στους δανειολήπτες για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους. 

«Κανείς δεν προστατεύεται», λέει ο Αρχιεπίσκοπος «από τις νομοθεσίες του πλαισίου αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων, ζητώντας χρόνο από τις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανείων τόσο της εκκλησίας όσο και των πολιτών». 

«Δεν θα τους τα φάμε τα χρήματα των τραπεζών. Θα τα επιστρέψουμε πίσω. Αλλά δεν είναι σωστό, είναι απαράδεκτο, θα είναι φοβερή ζημιά να έρθουν αμέσως να τους χρεώσεις από το λαιμό, κατά το δη λεγόμενο και να τους πάρουν τις περιουσίες τους αντί πινακίου φακής. Γι' αυτό δεν στηρίζομαι πολύ στους νόμους που ψηφίζει η Βουλή», είπε

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητεί από τις τράπεζες να κατανοήσουν την αδυναμία των ανέργων και όσων επλήγησαν από την κρίση ν' ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.  «Τι, θα πάνε να τους αρπάξουν την περιουσία τους; Αφού δεν έχουν... Δεν έχουν να φάνε, πώς θα πληρώσουν το χρέος», σημείωσε. 

Την ίδια ώρα δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας του τόπου, αποδίδοντας τις προσδοκίες του στην εργατικότητα του κυπριακού λαού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το sigmalive.

«Θα βγούμε πολύ σύντομα από πάνω και υπάρχει ήδη κάποιου είδους ανάπτυξη, δεν έχει σταματήσει. Μπορεί να είναι ελάχιστη, ανεπαίσθητη. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου να ξεκινήσει η ανάπτυξη και ο λαός μας θα βρει τα πόδια του», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε και για την πορεία υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης Ούγγρου επιχειρηματία στην Πάφο. Όπως είπε το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει στις 23 του τρέχοντος μηνός.

«Θα είναι ημερομηνία που θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Αν καταθέσουν κι άλλοι θα πάρει λόγο χρόνο. Αν δεν καταθέσουν, ο Ούγγρος θα ξεκινήσει τη μεγάλη επένδυση», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο η καθυστέρηση οφείλεται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλο επενδυτή. 

newsbeast.gr


NEWSLETTER