ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 16:14

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εκτός φυλακής με εγγύηση 700.000 ευρώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Εκτός φυλακής με εγγύηση 700.000 ευρώ ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Του επιβλήθηκαν και οι όροι της απαγόρευσης εξόδου απο την Ελλάδα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.


Εκτός φυλακής, αφού καταβάλει εγγυοδοσία-μαμούθ, ύψους 700.000 ευρώ, θα βρεθεί ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 ετών, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR - M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών και η σχετική απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 3-2. Ειδικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του κατηγορουμένου που υπέβαλαν οι δικηγόροι Γιαννης Μαντζουράνης και Αρης Χαραλαμπάκης.

Πλέον, της εγγυοδοσίας στον Ντίνο Μιχαηλίδη επιβλήθηκαν και οι όροι της απαγόρευσης εξόδου απο την Ελλάδα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρυμένη υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι τοΤριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που ειχε δικάσει την υποθεση είχε καταδικάσει επίσης το γιο του Κυπρίου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγός του, Μαρία Σοφού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε και ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.
Πηγή: protothema.gr