Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 18:52

Ανησυχία Σαμαρά για ενδεχόμενη ρήξη στη συνάντηση με τον Παυλόπουλο

Γράφτηκε από την
Ανησυχία Σαμαρά για ενδεχόμενη ρήξη στη συνάντηση με τον Παυλόπουλο

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας και το ενδεχόμενο μίας ρήξης με την Ευρώπη μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο διάλογο που είχε με τον κ. Παυλόπουλο μπροστά στις κάμερες στη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε τη λύπη του που η συνάντηση αυτή γίνεται υπό «τις σημερινές δραματικές συνθήκες», επισημαίνοντας τον κίνδυνο «να καταρρεύσει ο ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής μας πολιτικής που είναι η συμπόρευση με την Ευρώπη» - κάτι που, όπως είπε, « θα γινόταν εφιάλτης για τον ελληνικό λαό, την αξιοπιστία της χώρας, το μέλλον των παιδιών και για την ασφάλεια της χώρας, ειδικά με όσα γίνονται στην γειτονιά μας».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως είναι της άποψης πως η θέση της Ελλάδας είναι εντός Ευρώπης και εντός ευρώ και, όπως είπε, αυτό αποτελεί για τη ΝΔ αδιαπραγμάτευτη εθνική κόκκινη γραμμή, την οποία και υποστηρίζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να την αμφισβητήσει και να τη βάλει σε κίνδυνο» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε πως γνωρίζει την ιστορική διαδρομή και τον ιστορικό ρόλο της ΝΔ στην Ευρώπη, αλλά και την αταλάντευτη προσήλωση του κ. Σαμαρά στο ευρωπαϊκό μέλλον, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο πρόεδρος της ΝΔ, θα κάνει αυτό που του αναλογεί για να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. «Σε ό,τι με αφορά, η πλειοψηφία που με εξέλεξε αλλά και η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός σε αυτή τη Βουλή, μου επιβάλλουν να διασφαλίσω στα όρια των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER