ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 17:48

Εισαγγελέας για τις προτροπές Τζήμερου περί «ανατροπής»

Εισαγγελέας για τις προτροπές Τζήμερου περί «ανατροπής»

Ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» χρησιμοποίησε το facebook προκειμένου να καλέσει τον κόσμο σε ανατροπή και εισβολή στο Μαξίμου, αν δεν καταλήξει η Κυβέρνηση σε συμφωνία με τους θεσμούς.


Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσαν οι αναρτήσεις τις οποίες φέρεται να έχει κάνει στο γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, ο κ Θάνος Τζήμερος. Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή αναρτήσεις που φέρεται να είχε κάνει στο Facebook ο κ. Τζήμερος με τις οποίες καλεί σε «ανατροπή και εισβολή στο Μέγαρο Μαξίμου» σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν υπογράψει συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα βρεθεί εκτός ευρώ.
Χαρακτηριστικά είναι απόσπασμα του κειμένου που αποδίδεται από τα ιντερνετικά δημοσιεύματα στον κ.Τζήμερο και το οποίο αναφέρει:
«Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα), μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται».
Σκοπός της έρευνας που διέταξε ο κ. Ντογιακος – ανατέθηκε στον εισαγγελέα Παν. Καψιμάλη – είναι να διαπιστώσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.
Πηγή: protothema.gr