Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 18:41

Γεννηματά:"Έρμαιο του Βαρουφάκη και της δραχμολαγνείας ο Τσίπρας"

Γράφτηκε από την
Γεννηματά:"Έρμαιο του Βαρουφάκη και της δραχμολαγνείας ο Τσίπρας"

«Ομολόγησε τα καθοριστικά λάθη μιας τυφλής σύγκρουσης που έφερε τη χώρα μπροστά στην άβυσσο του Grexit, μπροστά στην άτακτη χρεοκοπία, μπροστά σε μια καταστροφή». 

Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της πριν τη κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία στη Βουλή.

Ωστόσο, τόνισε ότι «προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ομολογία του, συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη δραχμή». 

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «αφέθηκε έξι μήνες να είναι έρμαιο ανάμεσα στις εγκληματικές και καταστροφικές θεωρίες του Γιάνη Βαρουφάκη και στη δραχμολαγνεία ενός κυρίαρχου λαϊκίστικου ρεύματος στο ΣΥΡΙΖΑ, με προεξάρχοντα τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλους υπουργούς και βουλευτές του. Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και εθνικο-λαϊκιστικοί κύκλοι της Ευρώπης πάντα υπάρχουν και εκμεταλλεύονται κάθε φορά τα λάθη, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες των κυβερνήσεων της Ελλάδας».

«Δυστυχώς, πολύ αργά κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο καταστροφικός κ. Βαρουφάκης και οι Δραχμολάγνοι Υπουργοί και Βουλευτές του πήγαιναν χέρι-χέρι και σε συμπαιγνία με τον μεγάλο αντίπαλο και εχθρό του κ. Σόιμπλε, με αντικειμενικό στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες έξω από το Ευρώ, έξω από την Ενωμένη Ευρώπη» είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αγιογραφήσει τον εαυτό του στη διαπραγμάτευση της Συνόδου Κορυφής.

«Εμφανίζει τον εαυτό του πότε ως "θύμα" και "μάρτυρα" και πότε ως "ήρωα" που έδωσε μια 17ωρη μάχη για την Ελλάδα», σημείωσε και υπογράμμισε: «Θέλει να ξεχάσει ο ίδιος και προσπαθεί να αποκρύψει από τον Ελληνικό λαό περίτεχνα ότι ήταν και είναι 6 μήνες ο Πρωθυπουργός της χώρας και φέρει τεράστιες ευθύνες για τις δεσμευτικές εξελίξεις, για τα προηγούμενα τραγικά αδιέξοδα στην οικονομία, στην κοινωνία, στο Κοινοβούλιο και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η  Ελλάδα και οι Έλληνες «πληρώσαμε και πληρώνουμε ένα ακριβό τίμημα για την αλλοπρόσαλλη και ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης. Για τις προκλητικές, ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, μεταμοντέρνες επικίνδυνες και καταστροφικές θεωρίες των παιγνίων του κ. Βαρουφάκη».

«Ο κ. Τσίπρας καλύπτει απολύτως, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τις ευθύνες για τον κ. Βαρουφάκη, που με τις πλουμιστές και χαοτικές θεωρίες του έχει αφήσει πίσω του ερείπια, και ένα τεράστιο λογαριασμό που θα τον πληρώνουν οι Έλληνες για πολλά χρόνια», είπε

Επίσης, τόνισε ότι «το τελευταίο εξάμηνο μέσα από διπλά παιχνίδια, μπλόφες, διπλές σκοπιμότητες, μέσα από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες χάθηκαν για την Ελλάδα δυνατότητες, πόροι και ευκαιρίες. Υπονομεύθηκαν σταθερά ερείσματα και πολιτικές συμμαχίες για την πατρίδα μας. Σπαταλήθηκε η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια απομονωμένη, αδύναμη και ευάλωτη χώρα. Να γίνει εύκολος στόχος για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες και εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, που προωθούσαν μεθοδικά και με σχέδιο την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ενωμένη Ευρώπη».

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «οφείλει να καταλάβει ότι ένας Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ και σε καμία περίπτωση το εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό δικαίωμα να παίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες στα ζάρια, γιατί αυτό ιστορικά ισοδυναμεί με τυχοδιωκτισμό. Ο κ. Τσίπρας ευτυχώς και για την Ελλάδα και για τον ίδιο, αφού πρώτα βάφτισε το 'ΟΧΙ' του δημοψηφίσματος σε 'ΝΑΙ' στο Ευρώ και την Ευρώπη, κινήθηκε σωστά και συντεταγμένα την ύστατη και οριακή στιγμή».

Επισήμανε δε ότι ο κ. Τσίπρας, αφού ως Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν θέλει «να δραπετεύσει» μετά τη συμφωνία, έχει χρέος να κάνει μια γενναία αυτοκριτική, να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αποφάσεων. Να σταματήσει να τροφοδοτεί εκλογικά σενάρια. Να ζητήσει ανοιχτά από το Συγκυβερνήτη του κ. Καμμένο να μην ψηφίζει επιλεκτικά προς όφελος των ΑΝΕΛ αλλά καταφανώς εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

«Έχει απόλυτο χρέος να απαντήσει με ευθύτητα στην κατηγορία που του προσάπτουν ο εκλεκτός του κ. Βαρουφάκης, αλλά και οι επιστήθιοι μέχρι σήμερα Υπουργοί του με προεξάρχοντα τον κ. Λαφαζάνη, όπως και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι υπέγραψε μία ατιμωτική Συμφωνία ανάλογη με την "Συνθήκη των Βερσαλλιών"», είπε.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η Εθνική Γραμμή για μια Βιώσιμη Λύση, μια ριζική έξοδο από την κρίση στηρίζεται σε υπαρκτή και πολύ μεγάλη διακομματική πλειοψηφία στη Βουλή, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιπαλότητες ανάμεσα στα Κόμματα.

«Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση οφείλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι τις μικροπολιτικές μανούβρες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER