Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 11:52

Απίστευτη τραγωδία: Πνίγηκε προσπαθώντας να έρθει παράνομα στην Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Απίστευτη τραγωδία: Πνίγηκε προσπαθώντας να έρθει παράνομα στην Ελλάδα

Το 14χρονο κορίτσι βούτηξε στα ρηχά νερά του ποταμού για να κολυμπήσει, αλλά το δυνατό ρεύμα το παρέσυρε σε ένα πιο βαθύ σημείο και οι γονείς της δεν πρόλαβαν να τη σώσουν. 

Απίστευτη τραγωδία χτύπησε μια οικογένεια από την Αλβανία που προσπάθησε να περάσει παράνομα στην Ελλάδα, με σκοπό να βρουν δουλειά οι γονείς. Η ανήλικη κορούλα τους πνίγηκε μπροστά στα μάτια τους μέσα σε ένα ποτάμι!

Η τριμελής οικογένεια είχε περάσει τα σύνορα από δύσβατα μονοπάτια και σταμάτησε σε μια περιοχή των Γρεβενών κοντά στη γέφυρα του Ελευθεροχωρίου για να δροσιστεί στον ποταμό Βενέτικο, έναν από τους μεγαλύτερους παραπόταμους του Αλιάκμονα. Το 14χρονο κορίτσι βούτηξε στα ρηχά νερά του ποταμού για να κολυμπήσει, αλλά το δυνατό ρεύμα το παρέσυρε σε ένα πιο βαθύ σημείο. Ο 40χρονος πατέρας και η 30χρονη μητέρα της που άκουσαν τις απεγνωσμένες κραυγές της, προσπάθησαν να τη βοηθήσουν αλλά το κορίτσι χάθηκε κάτω από τα ορμητικά νερά.

Απελπισμένος ο πατέρας αναζήτησε βοήθεια, αλλά όταν έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής ήταν αργά για το άτυχο κορίτσι που μεταφέρθηκε νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Οι απαρηγόρητοι γονείς παραδέχθηκαν ότι πέρασαν παράνομα στη χώρα και εξήγησαν ότι σκοπός τους ήταν να φτάσουν περπατώντας (!) ως την Καλαμπάκα, όπου είχαν μάθει ότι μπορούσαν να βρουν δουλειά.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER