ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 12:25

Μητέρα Νάντιας Βαλαβάνη: "Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ"

Μητέρα Νάντιας Βαλαβάνη: "Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ"

«Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα να μου δώσουν τα λεφτά μου...Τα λεφτά είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό όπως άλλοι». 

Με αυτή τη φράση η κυρία Αρτεμις Βαλαβάνη, μητέρα της τέως υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, ομολογεί στο «ΘΕΜΑ» ότι λίγο πριν από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος πήγε συνοδευόμενη από τον λογιστή της στην Εθνική Τράπεζα στην οδό Καλοκαιρινού, στην πόλη του Ηρακλείου, και ζήτησε να κάνει ανάληψη 200.000 ευρώ (αν και σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τραπεζικές πηγές το ποσό ανέρχεται σε 165.000 ευρώ) τα οποία διέθετε σε προθεσμιακούς και καταθετικούς λογαριασμούς.

«Τα λεφτά, είναι οι οικονομίες μιας ζωής, φοβήθηκα και τα πήρα στο σπίτι. Δεν τα έβγαλα στο εξωτερικό, όπως άλλοι», δηλώνει στην εφημερίδα η μητέρα της κ. Βαλαβάνη, την οποία «φωτογράφιζε» ο «γαλάζιος» βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και με ερωτήσεις του στη Βουλή ζητούσε το τελευταίο διάστημα να γίνει έλεγχος στους λογαριασμούς υπουργών της κυβέρνησης και α' βαθμού συγγενών τους που 'σήκωσαν' τα χρήματά τους λίγο πριν από τα capital controls.

Aπό την πλευρά της η πρώην υπουργός και στέλεχος της σκληρής αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με ανακοίνωση που εξέδωσε, απέφευγε επιμελώς να μιλά για την υπόθεση που και επαναλάμβανε ότι η ίδια δεν σήκωσε ούτε 1 ευρώ, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στη μητέρα της.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr