Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 13:13

Μέσα στο καλοκαίρι παραδίδονται τμήματα του αυτοκινητόδρομου με παράκαμψη Παραδείσια - Τσακώνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τέλη Μαΐου αναμένεται να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από την Τσακώνα έως τον κόμβο του "Πράκτικερ",  στα όρια Σπερχογείας - Θουρίας. Τέλη Ιουνίου, ίσως και μέσα στον Ιούλιο, θα παραδοθεί το υπό ανακατασκευή τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Εντός του Ιουνίου πρόκειται να παραδοθεί και η δυτική απόληξη, η οδός που θα συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, λίγο πριν το αεροδρόμιο.

Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς. Στον αυτοκινητόδρομο ουσιαστικά έχουν μείνει η διαμόρφωση του δύσκολου κομματιού στο βάλτο του Αγίου Φλώρου, ανάμεσα στις γέφυρες της νέας και της παλιάς κοίτης Παμίσου και η ολοκλήρωση της γέφυρας στην ευθεία της Ανθειας.

Στο Παραδείσια - Τσακώνα όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις και οδοστρωσίες, έχει μείνει το κομμάτι της μεγάλης κατολίσθησης -εκεί που θα φτιαχθεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα-, όπου θα κατασκευαστεί η προσωρινή παράκαμψη των 800 περίπου μέτρων. Η κατασκευή της υπολογίζεται να χρειαστεί ένα δίμηνο.

Με την παράδοση των δύο αυτών τμημάτων που θα φέρουν τη Μεσσηνία πιο κοντά στην Αθήνα, το σίγουρο είναι πως θα λειτουργήσουν τα διόδια στη Βελιγοστή (κοντά στο Λεύκτρο).

Στο μεταξύ, προχωράει και η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, από τον Αντικάλαμο έως και μετά την εντυπωσιακή γέφυρα του Νέδοντα.

Πολυμέσα