Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 13:19

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις από την "Αυτοσχέδια σκηνή" (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις από την "Αυτοσχέδια σκηνή" (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας «Αυτοσχέδια σκηνή» με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Εντελώς αναξιοπρεπές».

Το έργο ανέβηκε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής και η ομάδα διοργάνωσε παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εντελώς αναξιοπρεπές» σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι και τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο.

Το έργο αντικειμενικά αποτελεί ένα "δύσκολο" έργο, γεμάτο συμβολισμούς, οι οποίοι γίνονται εμφανείς από την αρχή της παράστασης. Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε ρόλους που ο καθένας έχει τη δική του πρόκληση και δυσκολία. Ιδιαίτερα απαιτητικοί οι ήρωες του ψυχιάτρου και του Βόιντ. Το κείμενο έχει τον τρόπο να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο σε όλες τις στιγμές, χωρίς να κουράζει. Οι εναλλαγές της παρουσίας των ηρώων στη σκηνή ανανεώνουν τα ερεθίσματα και τα εμπλουτίζουν με αφορμή για συνδυαστική σκέψη. Οι έννοιες της σχετικότητας και του ρεαλισμού είναι αυτές που θα μας απασχολήσουν μέχρι το τέλος. Μια σπουδή πάνω στην τρέλα, που καθόλου μακρινή δεν είναι από τον καθένα μας... Μακάρι οι παραστάσεις να συνεχιστούν και το ερχόμενο διάστημα. 

Συντελεστές: σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής Μαρία Σκαφιδά, βοηθός σκηνοθέτη Αρετή Κατσούλα, σκηνικά - κοστούμια Μαρία Σκαφιδά, μουσική επιμέλεια - φωτισμοί Μαρία Σκαφιδά, φωτογραφίες Σοφία Κωστέα, σκηνοθεσία βίντεο Αρετή Κατσούλα, graphic design dk design.

Διανομή: Δρ. Αρμονυ Θάνος Συρόπουλος, Σήικερ Γεωργία Αλιφέρη, 

Βόιντ Σπύρος Μουστακαλής, Ζαγκά Ολένα Ποστνιακόβα, Μάριος Χρήστος Βασιλόπουλος, Παρασκευάς Κώστας Στεργίου, Δεσποινίς Νατάσα Κατερίνα Βίγκου, Ο Ιεροκύρηκας Κώστας Στεργίου, Παπαδόπουλος Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Γ.Σαρ.

 


NEWSLETTER