Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 22:06

130 σκυλιά από 35 ράτσες στην 12η Πανελλήνια Εκθεση Μορφολογίας στο πάρκινγκ του Νέδοντα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Ενα επανιέλ μπρετόν πήρε την πρωτιά στην 12η Πανελλήνια Εκθεση Μορφολογίας Σκύλων, που έγινε χθες στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα. Την έκθεση διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Ομιλος Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Τα συμμετέχοντα σκυλιά έφτασαν τα 130, από 35 διαφορετικές ράτσες. 

Δεύτερος καλύτερος σκύλος της έκθεσης αναδείχθηκε ένα αμερικάνικο ακίτα, τρίτο ένα τζακ ράσελ τεριέ, ενώ ως τέταρτο καλύτερο προκρίθηκε ένα μπουλ μάστιφ. Τα σκυλιά που διακρίθηκαν στο πρωτάθλημα μορφολογίας παίρνουν πιστοποιητικό ικανότητας πρωταθλητή. 

Η έκθεση ήταν ανοιχτή στο κοινό από νωρίς το πρωί, με ικανοποιητική συμμετοχή του κόσμου, όπως μας είπε ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Παναγιώτης Παυλάκος. Είπε ακόμη ότι είχαν έρθει από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και άλλες περιοχές της χώρας, καθώς επίσης από τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, για να διαγωνιστούν με τους σκύλους τους. Σημείωσε μάλιστα ότι σε σύγκριση με πέρυσι η συμμετοχή ήταν αυξημένη κατά 20%. 

Τόσο ο ίδιος ο κ. Παυλάκος όσο και ο ταμίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Παναγιώτης Πανταζόπουλος ανέφεραν ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναδειχθεί η κυνοφιλία στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα:

«Για να μάθει ο κόσμος τι αρετές έχει ο κάθε σκύλος και να επιλέγει ένα σκύλο που θα μπορεί να προσαρμοστεί στο σπίτι του. Και να πάψει το φαινόμενο με τα αδέσποτα, γιατί αν ο καθένας ήξερε τι σκυλί χρειάζεται στο σπίτι του δεν θα είχαμε τόσο πολλά αδέσποτα», ανέφερε ο Παν. Παυλάκος. 

«Το σκυλί πρέπει να το αγαπάμε και να το σεβόμαστε γιατί είναι φίλος του ανθρώπου - και να μην τα αφήνουμε αδέσποτα», τόνισε και ο Παν. Πανταζόπουλος.