Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 10:55

Διήμερο αντάμωμα των Πελοποννησίων σε Ραμοβούνι και Βασιλικό


Διήμερο θα είναι φέτος το αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων, την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο Βασιλικό και το Σάββατο 27 του μήνα στο Ραμοβούνι, τόπο γέννησης του ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Την πρώτη μέρα στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού θα γίνει παρουσίαση - ξενάγηση στην έκθεση ιστορικών κειμηλίων της συλλογής Κατσαμπάνη. Στις 8 στο γήπεδο του χωριού, μετά τους χαιρετισμούς ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς θα απονείμει τιμητική διάκριση στον καταγόμενο από το Βασιλικό οικονομικό αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή. Θα ακολουθήσουν ομιλία από τον κ. Παντελή με θέμα το αντάμωμα των Πελοποννησίων και παραδοσιακοί χοροί από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με παραδοσιακό πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλικού.
Την επόμενη μέρα στο Ραμοβούνι, στις 9.30 το πρωί, θα τελεστεί τρισάγιο μπροστά από τον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη, από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δημήτριος Πανομήτρος, λέκτορας της Σχολής Ευελπίδων, με τίτλο "Κολοκοτρώνης και Καποδίστριας".