Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 11:45

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για τη "Μήδεια" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση “Μήδεια” του Ευριπίδη με τους Γιώργο Κιμούλη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Τάσο Νούσια κ.α. θα έχουν 10 φίλοι του eleftheriaonline.gr.

To portal της “Ελευθερίας” διαθέτει μέσω κλήρωσης σε εσάς 5 διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις της “Μήδειας” τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 μ.μ. της Κυριακής 11 Αυγούστου και έπειτα θα ανακοινωθούν οι νικητές. Οσοι κληρωθούν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς για επιβεβαίωση, αλλά και για να δηλώσουν ποια ημέρα επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Τα ονόματα των νικητών εδώ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η "Μήδεια", η συνταρακτική τραγωδία του Ευριπίδη με το Γιώργο Κιμούλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο ανεβαίνει τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Αυγούστου στην Καλαμάτα στις 9.15 μ.μ., στο Κάστρο στην Καλαμάτα.

Η τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ., πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους.

Η δραματική ένταση που χαρακτηρίζει το έργο, η τολμηρή παρουσίαση των δύο κύριων προσώπων του και το θέμα της διαμάχης ανάμεσα στα δύο φύλα αναδεικνύουν τη «Μήδεια» σε ένα σύγχρονο δράμα, από το οποίο άντλησαν έμπνευση πολλοί σύγχρονοι θεατρικοί συγγραφείς. Χωρίς άλλο πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά έργα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας.

Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Το σίγουρο είναι ότι οι θεατές που θα βρεθούν σε κάποιον από τους σταθμούς της περιοδείας της «Μήδειας» θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καθόλου συμβατική παράσταση, σε παραγωγή του Θεάτρου Βασιλάκου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

 

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου. Κορυφαίοι- Χορός: Τάσος Αλατζάς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Παντελής Φλατσούσης, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Mετάφραση: Κ. Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος,

Παραγωγός: Kώστας Μπάλλας,

Σύμπραξη: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος,

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας,

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ,

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος,

Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Αναστασόπουλος,

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαντζουράνη .

 

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο, "Στο κύμα", "Πανελλήνιον", "Centro".