Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 11:22

Στο δρόμο βγήκε η θάλασσα στο Ακρογιάλι - Προβλήματα και στη Μαντίνεια (φωτογραφίες)

Στο δρόμο βγήκε η θάλασσα στο Ακρογιάλι - Προβλήματα και στη Μαντίνεια (φωτογραφίες)

 

Το έργο στο Ακρογιάλι δεν άντεξε, δεν επαρκεί όπως υλοποιείται μέχρι στιγμής. Μπορεί τα κύματα να μην έφτασαν μέχρι τα σπίτια και να μην ήταν τόσο απειλητικά όσο παλιά, όμως και πάλι έφεραν τις πέτρες στο δρόμο, έως τις εισόδους των σπιτιών. Αν δεν είχε γίνει το μπάζωμα, παρά τους προβόλους τα ορμητικά κύματα θα έφταναν στο δρόμο. Οσο για τη Μικρή Μαντίνεια, στα σημεία που δεν είχε γίνει μπάζωμα τα κύματα χτυπούσαν όπως πάντα με μανία πάνω στον προστατευτικό τοίχο με τα κάγκελα και πηδούσαν στο δρόμο. Μάλιστα, μετά το βόρειο άκρο του έργου, εκεί που αρχίζει η παραλία, "έφαγαν" το έδαφος στη μικρή παραλία που έχει απομείνει και απειλούν το δρόμο.

 

ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ 

Ειδικότερα, στο Ακρογιάλι η μανία των κυμάτων περιοριζόταν από το μπάζωμα που έχει γίνει, από την παραλία που επιχειρείται να δημιουργηθεί. Ομως η θάλασσα είχε πετάξει πέτρες και χώματα πάνω στον παραλιακό δρόμο προς και από τις Κιτριές και τον είχε καλύψει - κι έτσι χθες το πρωί χρειάστηκε μηχάνημα για να τον καθαρίσει. 

Οι πέτρες μάλιστα είχαν περάσει το δρόμο και είχαν φτάσει ως τις πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται λίγο πιο μέσα. Χθες το πρωί πάντως τα κύματα ανέβασαν και νέες πέτρες στο οδόστρωμα, ενώ συχνά έφταναν και τα νερά μέχρι το δρόμο. 

Ντόπιοι μας έλεγαν ότι το μπάζωμα πρέπει να γίνει σε μεγαλύτερη έκταση και να φτάσει έως τις άκρες των προβόλων. Ωστόσο εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι, παρ' όλα αυτά, κάθε φορά που θα έχει ισχυρούς νοτιάδες - νοτιοδυτικούς ανέμους οι πέτρες και τα χώματα θα βομβαρδίζουν το δρόμο.

ΜΙΚΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Στη Μικρή Μαντίνεια, σε δύο σημεία ανάμεσα σε προβόλους, εκεί που υπάρχουν τα κάγκελα, τα νερά της θάλασσας καβαλούσαν το δρόμο. Τα κύματα ήταν απειλητικά και στο πιο νότιο σημείο, εκεί που έχει δημιουργηθεί ο μικρός κυματοθραύστης, όπου η θάλασσα επίσης σκαρφάλωνε στο δρόμο. Μάλιστα, ο χώρος πάνω στον οποίο βρίσκεται το μνημείο της περιοχής έχει "κουφώσει", έχει σχηματιστεί σπηλιά και το νερό μπαίνει από τη μία πλευρά και βγαίνει από την άλλη. Ενας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι πρέπει να μεγαλώσει ο κυματοθραύστης.

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Πρόβλημα υπήρχε και στο Αρχοντικό, όπου τα κύματα σκαρφάλωναν στο δρόμο και τον είχαν γεμίσει με πέτρες, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Γ.Σ.