Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2013 12:15

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η γιορτή της Αεροπορίας (φωτογραφίες)

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η γιορτή της Αεροπορίας (φωτογραφίες)

Αύριο, Κυριακή ολοκληρώνεται η γιορτή της Αεροπορίας. Χθες η 120 ΠΕΑ τίμησε τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ, με επίσημο εορτασμό, που περιελάμβανε δοξολογία και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά από το διοικητή της 120 ΠΕΑ σμήναρχο (Ι) Γρηγόρη Δημακογιάννη.

 

Ακολούθησε ξενάγηση των προσκεκλημένων στη στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, στο υπόστεγο της Μοίρας Συντήρησης Αεροσκαφών (ΜΣΑ) Τ2.

Το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ είναι επισκέψιμο για το κοινό σήμερα και αύριο (Σάββατο και Κυριακή), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-4 PI (Phantom), F-16C Block 52+ Advance, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, T-2C/E και ελικόπτερο ΑΒ-205.

Αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ακόμα πτήση από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος", από Μοίρα που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας.

 

Κ.Δ.