Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 09:26

Φεύγει το "Νίσυρος" από το λιμάνι της Καλαμάτας

Φεύγει το "Νίσυρος" από το λιμάνι της Καλαμάτας

Εγιναν χθες οι δημοπρασίες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και δρομολογούνται πλέον οι διαδικασίες για την εκποίηση και την απομάκρυνση των δύο σαπιοκάραβων, από τα τρία που βρίσκονται παρατημένα στο λιμάνι Καλαμάτας.

Εκτιμάται ότι μέσα στο Μάρτιο, το αργότερο, θα έχουν φύγει από το λιμάνι και τα τρία.
Για το "Μίμης", το πιο μικρό, δόθηκε μια προσφορά, η οποία απορρίφθηκε, γιατί ήταν μικρότερη από την τιμή εκκίνησης. Η δημοπρασία θα επαναληφθεί μέσα στο Φεβρουάριο με μικρότερη τιμή εκκίνησης.
Για το "Νίσυρος" υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και δόθηκαν 7 προσφορές. Κάποιες απορρίφθηκαν, γιατί εκτιμήθηκε ότι δεν είχαν τα ανάλογα προσόντα και υποβλήθηκαν ενστάσεις. Οι ενστάσεις αυτές πρόκειται να εξεταστούν από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη και στη συνέχεια, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, την πρώτη του Φεβρουαρίου θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές. Εκτιμάται ότι μέσα στο Μάρτιο το αργότερο το "Νίσυρος" θα έχει φύγει από το λιμάνι Καλαμάτας, καθώς απαιτούνται αδειοδοτήσεις κι εγκρίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Λιμεναρχείο.
Οσον αφορά το τρίτο σαπιοκάραβο, το "Αμάντα" εκτιμάται ότι θα φύγει νωρίτερα από το λιμάνι, το αργότερο μέσα σε 20 ημέρες, μέσα στο Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του πλοιοκτήτη του και τις προϋποθέσει που έχουν τεθεί.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Μανδηλάρης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς πλέον οι διαδικασίες για την απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων και επικίνδυνων καραβιών βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ικανοποίηση επικρατεί και στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας για τη δικαίωση των προσπαθειών του.