Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 11:42

Ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη ως το Σάββατο.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο, την εβδομάδα του Πάσχα, από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της κοινωφελούς επιχείρησης "Φάρις". Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της "Φάρις". Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας, στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Φέτος έγιναν δύο συναυλίες στην αίθουσα της Φιλαρμονικής με τους:

Αντώνη Κουφουδάκη, Μαρία Κολόζου, Νίκο Μαλεβίτη.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Ο 4ος Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» ξεκίνησε την Πέμπτη και οι κατηγορίες ήταν: παιδική, εφηβική, νεανική.

Το Σάββατο το πρωί έγινε η τελετή απονομής των βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών διπλωμάτων του 4ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» και μικρή συναυλία των διακριθέντων νέων κιθαριστών.

Ως Α΄ Βραβείο στην παιδική κατηγορία δόθηκε μία κιθάρα ΑΚ μοντέλο Aria 45, με θήκη, συνολικής αξίας 270 ευρώ και ως Α΄ Βραβείο στην εφηβική μία κιθάρα Almansa μοντέλο 401, με θήκη, συνολικής αξίας 355 ευρώ, προσφορά του μουσικού οίκου "Παπαγρηγορίου - Νάκας". Τα Β΄ (120 ευρώ δωροεπιταγή) και Γ΄ (80 ευρώ δωροεπιταγή) βραβεία ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της "Φάρις". Στη νεανική κατηγορία δόθηκαν συμβολικά μόνο Α΄ Βραβείο (120 ευρώ δωροεπιταγή) στη μνήμη Λέανδρου Μιμίκου και έπαινοι.

Πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού ήταν φέτος ο διεθνούς φήμης σολίστ κιθάρας Κώστας Κοτσιώλης υπεύθυνος (στην ειδίκευση κιθάρας) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μέλη της επιτροπής θα είναι ο συνθέτης και κιθαριστής Λεωνίδας Κανάρης και οι προσκεκλημένοι σολίστ του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας Μαρία Κολόζου και Νίκος Μαλεβίτης. 


NEWSLETTER