Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017 17:24

Θ.Θεοχαρόπουλος: «Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

Γράφτηκε από την
Θ.Θεοχαρόπουλος: «Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμία πιθανότητα να εξαντλήσει την τετραετία λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας που θα αυξάνεται συνεχώς», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι μετεκλογικά η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραμένει η εθνική συνεννόηση, ενώ καθιστά σαφές ότι δεν είναι στρατηγικός εταίρος της ΝΔ.

«Τα αυτονόητα είναι καλό να διευκρινίζονται. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα αποτελέσει το όχημα όσων ενδεχομένως να θέλουν να γίνουν υπουργοί μίας κυβέρνησης Μητσοτάκη», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σχετικά με την πρόταση του Νίκου Φίλη για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι «ζήτημα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν υφίσταται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την συνεργασία του δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική Δεξιά».

Όσον αφορά στις διεργασίες στη Κεντροαριστερά και την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει ότι σήμερα αυτό που μπορεί να γίνει είναι το επόμενο βήμα για έναν ενιαίο πολυκομματικό φορέα που θα οδηγήσει στην συνέχεια στο νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Επισημαίνει ωστόσο με νόημα: «Όμως δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να προτείνουν συγχρόνως και τα δύο. Το Συνέδριο είτε θα είναι πολυκομματικό με αναλογικές συμμετοχές, είτε θα είναι Συνέδριο κατάργησης των υφιστάμενων κομμάτων και εκλογής όλων από μηδενική βάση. Όσοι επιθυμούν δε εκλογή όλων από μηδενική βάση πρέπει να τολμήσουν να προτείνουν και τη διάλυση των κομμάτων τους. Το κρίσιμο σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού φορέα, που θα κοιτά στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι για το θέμα της ηγεσίας τόσο η κ. Γεννηματά όσο και ο ίδιος έχουν υποστηρίξει την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αλλά τονίζει ότι «οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το πόσες πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις ή κόμματα, θα ανταποκριθούν στο επόμενο βήμα της προγραμματικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER