Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 19:33

ΑΝΕΛ: «Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα»

Γράφτηκε από την
ΑΝΕΛ: «Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα»

Την καταδίκη της για την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, την οποία απέδωσε στην ισλαμική τρομοκρατία, εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Σκάϊ, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στις πρωτεύουσες της ΕΕ» και εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία της για τους δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν.

«Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όταν εμπλέκονται χώρες σε πολέμους και υπάρχει το ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, ίσως θα πρέπει να επανεξετάζεται η στάση ορισμένων κρατών της ΕΕ. Ο νους μας είναι στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και στον βρετανικό λαό.

Οι τρομοκράτες επιλέγουν πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών για συμβολικούς λόγους, προκειμένου το χτύπημά τους να πάρει διαστάσεις.

Η Ελλάδα έχει δείξει μια στάση αλληλεγγύης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα. Δεν έχει επέμβει στον πόλεμο της Συρίας, παρότι ο κ. Βενιζέλος είχε προτρέψει διαφορετικά στο παρελθόν» πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα».

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιδιώκουν μια συνολική λύση και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι μετάθεσή του στο μέλλον, τονίζοντας παράλληλα, «αυτό το οποίο εμείς λέμε, είναι ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα».

«Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες που υπήρχαν το 2015 και αναμένουμε ότι θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης και να πάρει η ελληνική οικονομία μια ανάσα.

Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάθε παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ. Να θυμίσω ότι αυτές οι απαιτήσεις του ΔΝΤ υπήρχαν από το φθινόπωρο του 2015. Το ΔΝΤ έχει συγκεκριμένη συνταγή για το ποιες πολιτικές θα εφαρμόζουν οι χώρες όπου παρεμβαίνει» επισήμανε στην συνέχεια.

Για το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, είπε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν προτείνει, σε περίπτωση που τεθεί θέμα μείωσης του αφορολόγητου, να υπάρξει ραγδαία μείωση στον ΕΝΦΙΑ, τους φορολογικούς συντελεστές ή στη φορολογία των επιχειρήσεων.

Ακόμα, έκανε λόγο για πολύ σκληρή διαπραγματευτική μάχη και για τα εργασιακά, για τη μη άρση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, «να αντιμετωπίζεται δηλαδή η χώρα μας ισότιμα με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ».

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στην προσδοκία των ΑΝΕΛ και της κυβέρνησης για μια συμφωνία η οποία δεν θα πλήξει όσους κατά κόρον έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο που λέει όχι στην περαιτέρω λιτότητα. Αναμένουμε να λήξει η δεύτερη αξιολόγηση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που είναι κορυφαίο ζήτημα» είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, καταλήγοντας: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου, γιατί δίνει εντατικά μια μάχη. Έχουμε μια στόχευση στην οποία είμαστε προσηλωμένοι, όπως προσηλωμένο είναι και το οικονομικό επιτελείο που διαπραγματεύεται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER