Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 13:36

Νόμος είναι… το «έτσι θέλω» του Πολάκη

Γράφτηκε από τον

Αυτή είναι η αντίληψή τους περί δημοκρατίας και ο σεβασμός τους στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ο τσαμπουκάς του Πολάκη και το θέατρο του περιπλανώμενου Γιάννη Ραγκούση.

Ο πρώτος, μαζί με τον Τζανακόπουλο, κάνει επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά, καταλαμβάνοντας θέση στα έδρανα των μελών της εξεταστικής επιτροπής, που συστήθηκε για να ερευνήσει αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν», λειτούργησε σκανδαλωδώς, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και ποδηγετώντας ανακριτές και «προστατευόμενους μάρτυρες», ώστε να εμπλέξουν, χωρίς στοιχεία, πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ως «μιζαδόρους». Επιχειρούν να επιβάλουν με το «έτσι θέλω» την παρουσία τους στη σύνθεση της επιτροπής, αν και γνωρίζουν ότι νομίμως εξαιρούνται από τη σύνθεσή της από τη στιγμή που έχουν προταθεί ως μάρτυρες.

Ο δεύτερος ωρύεται θεατρικώς ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ότι... ξαναζούμε ημέρες χούντας, ότι καταλύεται το δημοκρατικό πολίτευμα και άλλες σαπουνόφουσκες, μόνο και μόνο επειδή κατά την ισχύουσα νομοθεσία και κανονιστική διαδικασία, οι Πολάκης και Τζανακόπουλος δεν είναι δυνατόν να είναι «δύο σε ένα» και «ανακριτές» και μάρτυρες.

Κάνουν όλοι μαζί, και οι τρεις, «τσαμπουκάδες» και ο Τσίπρας που τους επέλεξε και όλο το δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που τους στηρίζει, ότι έχουν πάθει επιλεκτική αμνησία. Μιλάνε για «πρωτοφανές φαινόμενο» ψευδόμενοι ασυστόλως, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει πολύ πρόσφατο προηγούμενο, με εξαίρεση δύο βουλευτών, που είχε γίνει αποδεκτή και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ,

Οταν τον Φεβρουάριο του 2010 είχε συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens, είχαν προταθεί ως μέλη από το ΠΑΣΟΚ, που ήταν τότε στην εξουσία, ο Χρήστος Παπουτσής, και ο Αργύρης Λαφαζάνης. Τελικώς αμφότεροι εξαιρέθηκαν από τη συμμετοχή στην επιτροπή, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που εξαιρούνται σήμερα οι Πολάκης και Τζανακόπουλος: Επειδή είχαν προταθεί ως μάρτυρες. Και φυσικά κανείς δεν μίλησε τότε ούτε για… χουντικές διαδικασίες, ούτε άλλες αηδίες σαν αυτές που ακούμε αλλά και βλέπουμε, με τα δύο πρωτοπαλίκαρα του Τσίπρα να θρονιάζονται στα έδρανα της επιτροπής με το «αν είστε μάγκες, ελάτε να μας βγάλετε».

Να τους χαίρονται τους χουλιγκάνους του Κοινοβουλίου εκείνοι που τους ψήφισαν, ενώ γνώριζαν τις αντιλήψεις και το «ήθος» τους. Οτι δηλαδή, αν περνούσε από το χέρι τους θα μας είχαν οδηγήσει σε «δημοκρατία αλά Μαδούρο».

 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr