Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 17:46

Ο κ. Μπακούρος και η λογική


Του Δημήτρη Α. Δριμή

Σε δημόσιο κείμενό μου ανέφερα πως με εισήγηση και ψήφο του Αντιδημάρχου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ κ. Μπακούρου αποφασίστηκε “οι παλιές οφειλές των ελαιοτριβείων (πριν το έτος 2019) να διορθωθούν και να τιμολογηθούν με 1.000,00€ ανά έτος”. Σημείωνα πως το θέμα έχει οικονομικές, διοικητικές, ηθικές, πειθαρχικές διαστάσεις και ρωτούσα “Ως τι εισηγήθηκε και ψήφισε ο κ. Μπακούρος; Ως αντιδήμαρχος; Ως εκπρόσωπος ελαιοτριβέων; ως διαχειριστής ελαιοτριβείου στενών του συγγενών ή ως τέως συνιδιοκτήτης ελαιοτριβείου; Το θεωρεί νόμιμο και ηθικό;”
Υπενθύμιζα πως σύμφωνα με τον κώδικα, (άρθρο 99, ν.3463/2006) δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση θέματος ή στην κατάρτιση αποφάσεως εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη και ο σύμβουλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας.
Στην προσπάθεια να μου απαντήσει ο κ. Μπακούρος, που βρέθηκε με τη γίδα στον ώμο και ψάχνει για δεξαμενές, μεταξύ άλλων αναφέρει “Να είστε σίγουρος κ. Δριμή πως φεύγοντας από τη θέση μου στο δήμο Τριφυλίας, δεν θα αφήσω δικαστική απαίτηση εργολάβου προς το Δήμο 350.000 ευρώ, ούτε δεξαμενή “φάντασμα” που θα πληρωθεί αδρά χωρίς να υπάρχει”.
Αντί απαντήσεως λάσπη και τη μπάλα στην εξέδρα.
Κε. Μπακούρο, επειδή δεν γνωρίζω κανέναν εργολάβο να έμεινε απλήρωτος στο δήμο Αετού ή να πληρώθηκε παράνομα ή να πληρώθηκε με διαταγή πληρωμής ή χωρίς συμφωνητικό ή να επιβάρυνε το δήμο Τριφυλίας και επειδή, όσο ήμουν δήμαρχος δεν πλήρωσα παράνομα ούτε έφτιαξα καμιά δεξαμενή φάντασμα, οφείλεις να είσαι σαφής και να μας πεις τι ξέρεις και τι ετοιμάζετε;.
Σου θυμίζω πως ήμουν δήμαρχος το 2003-2010 και κρίθηκα.
Απάντησε, όμως, τώρα στους δημότες: ήταν νόμιμη και ηθική η εισήγηση και ψήφος σου στο ΔΣ της ΔΕΥΑΤ; Είναι νόμιμο και ηθικό να ψηφίζετε δύο μέλη του συμβουλίου, για ρύθμιση που αφορά επιχειρήσεις στενών συγγενικών σας προσώπων; Προσωπικά είστε ή όχι διαχειριστής με απεριόριστες αρμοδιότητες στη συγγενική σας επιχείρηση; Ωφελήθηκαν ή όχι και εάν ναι πόσο οι επιχειρήσεις από τη ρύθμιση; Υπήρξαν διαγραφές οφειλών στο πρόσφατο παρελθόν;
Οφείλεις να γνωρίζεις πως στη χώρα μας και στον πολιτισμό μας, όποιος απευθύνει κατηγορίες έχει το βάρος της απόδειξης. Σε διαφορετική περίπτωση, πέρα από κοινός συκοφάντης, χαρακτηρίζεται και δειλός.
Ένα “φάντασμα” μόνο υπάρχει και κατατρέχει εσένα και την παρέα σου. Το υπαρκτό και μετρήσιμο έργο που παρήχθη από τους συνεργάτες μου και μένα στο δήμο Αετού. Το γεγονός ότι ακόμα και στο Αρτίκι έγινε ολική αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, ενώ εσείς αφήσατε την έδρα της Τριφυλίας, την Κυπαρισσία, με διαλυμένο δίκτυο από αμίαντο και δεξαμενές ύδρευσης σε άθλια κατάσταση. Το γεγονός ότι, σε αντίθεση με μας, δεν έχετε εισφέρει ούτε ένα δράμι σκέψης στα δημοτικά μας πράγματα.
Κατανοώ το πρόβλημά σας και το άγχος σας απέναντί μου. Δεν αντέχετε την κριτική και το διάλογο. Νομίζετε, όμως, πως θα καλύψετε ό,τι κάνετε στο δήμο και τη ΔΕΥΑΤ, με επιθέσεις στο πρόσωπό μου;. Δεν θα σας ακολουθήσω στο βούρκο. Δεν είμαστε ίδιοι. Ψάξτε όσο θέλετε, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Εσείς, αντίθετα, πολύ θα ωφεληθείτε μελετώντας τις αυτοδιοικητικές ενέργειες του δήμου Αετού επί δημαρχίας μου.
Σε ό,τι, τέλος, αφορά την “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” και εμένα προσωπικά, όσο κι αν σας ενοχλεί, θα συνεχίσουμε να ασκούμε με συνέπεια, ήθος και σεβασμό στους θεσμούς και στους δημότες το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.
Εσείς διοικείτε, εσείς απολογείστε..