Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 11:16

Ανοιχτή επιστολή Φάσσου στον πρωθυπουργό για τους Ρομά

Γράφτηκε από την

Ανοιχτή επιστολή Φάσσου στον πρωθυπουργό για τους Ρομά

Κοινοποίηση στο Πρόεδρο της βουλής και στους Αρχηγούς Κομμάτων Αντιπολίτευσης

 

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ

Ονομάζομαι Γεωργία Φασσου είμαι συνταξιούχος δημοσιογράφος Αμεα Ακτιβίστρια σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μου Ρομά.

Κύριε πρωθυπουργέ γνωρίζετε πολύ καλά ότι ουδείς άνθρωπος γεννιέται εγκληματίας ή παραβατικός. Γνωρίζετε ότι η ανέχεια και ο αποκλεισμός είναι το πολύ σωστό φυτώριο για την άνθιση κάθε μορφής παραβατικότητας.

Στο πλαίσιο της δικής σας διακυβέρνησης δεν έχει γίνει καμία πρόοδος σχετικά με αυτόν τον πληθυσμό αντιθέτως με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει συσταθεί ειδική ομάδα καταστολής των Ρομά.

Και επειδή κύριε πρωθυπουργέ αγνοείται κάθε έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακαλώ να φροντίσετε τουλάχιστον για τα στοιχειώδη της κοινωνικής ένταξης αυτού του πληθυσμού.

Σήμερα 3 Ιουνίου 2022

Έγινε επιχείρηση από την αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς της Καλαμάτας με ιδιαίτερο ζήλο για την εκτέλεση των άνωθεν εντολών πάταξης των Ρομά.

Η κατηγορία είναι η ρευματοκλοπή!!!

Γνωρίζετε κύριε πρωθυπουργέ ότι ο πληθυσμός των Ρομά που διαβιούν στους καταυλισμούς  κάνουν ρευματοκλοπή δεκαετίες.

Γνωρίζεται κύριε πρωθυπουργέ το άρθρο 21 του Συντάγματος;

Αρθρο 21: (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

****1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Το Κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.

3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.

**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Αλήθεια κύριε πρωθυπουργέ αναρωτιέμαι ποια είναι η μεγαλύτερη παραβατικότητα η ρευματοκλοπή ή η απείθεια απέναντι στο Σύνταγμα της Ελλάδας;

Ειλικρινά αναρωτιέμαι!!!

Κύριε πρωθυπουργέ δεν είναι δυνατόν οι εντολές του αρχηγού της ΕΛΑΣ να λένε μπείτε στους καταυλισμούς και σπάστε "πόρτες " συλλάβετε κοκ.

Κύριε πρωθυπουργέ για να ξεκαθαρίσω εάν αυτές οι επιχειρήσεις αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών και ότι άλλο αγγίζει τον ποινικό κώδικα θα ήμουν στην ίδια όχθη.

Παρακαλώ σίγουρα γνωρίζετε ότι στους καταυλισμούς διαβιούν μικρά παιδιά τα οποία πηγαίνουν σχολείο και προσπαθούν για μια καλύτερη μοίρα και ο αγώνας αυτός είναι άνισος και επιπλέον έρχονται με ιδιαίτερο ζήλο και βία οι αστυνομικές δυνάμεις και συλλαμβάνουν τους γονείς.

Κύριε πρωθυπουργέ ζητήστε τώρα την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού και του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Η κοινωνική ένταξη των Ρομά είναι ευθύνη όλων. Είναι θέμα εθνικό!!!

Ζητήστε να έχουν λόγο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία...!!!

Διακομματική Επιτροπή τώρα για την ένταξη των Ρομά.

 

Με εκτίμηση

Γεωργία Φάσσου

Συνταξιούχος δημοσιογράφος

Αμεα Ακτιβίστρια