Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 22:06

«Πουλήστε και τη μάνα σας…»

«Πουλήστε και τη μάνα σας…»

 

Του Θανάση Πετράκου, στελέχους της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25/Ανατρεπτική, Οικολογική, Αριστερά» και πρώην βουλευτή

Ο κ. Μητσοτάκης παρά την λαϊκή αποδοκιμασία που εισέπραξε στις Ευρωεκλογές προχωράει ακάθεκτος στην άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική του. Προχωράει να ολοκληρώσει τα «συμβόλαια θανάτου», της Δημόσιας περιουσίας που έχει συνάψει με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να τους την ξεπουλήσει.

Για το σκοπό αυτό ο γνωστός killer με το «αγγελικό πρόσωπο" υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα για την ιδιωτικοποίηση 8 ΔΕΚΟ και των θυγατρικών τους σύμφωνα με το «Μοντέλο ΔΕΗ» .

Η εφαρμογή του «μοντέλου ΔΕΗ» είναι γνωστό ότι αφορά τις 8 ακόλουθες Δημόσιες Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο:

1. Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier).

2. ΔΕΘ-Helexpo.

3. Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).

4. Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ).

5. ΓΑΙΑΟΣΕ.

6. Ελληνικές Αλυκές.

7. Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).

8. Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ).

Τα πληρωμένα και «Πετσωμένα» παπαγαλάκια μιλούν και γράφουν διθυράμβους διότι το «μοντέλο ΔΕΗ» θα μετατρέψει σε πολύ κερδοφόρες και αυτές οι 8 ΔΕΚΟ όπως έγινε με τη ΔΕΗ.

Το αντικοινωνικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο αποκαλύπτεται με το καλημέρα . Με ένα άρθρο του εν λόγω νομοσχεδίου , καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΔΕΘ. Πέραν βέβαια αυτού του απαράδεκτου και αντεργατικού άρθρου το οποίο αποτελεί ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και καταστρατηγεί ακόμα ένα δικαίωμα των εργαζομένων, το νομοσχέδιο αν γίνει νόμος θα έχει βαρύτατες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και στους πολίτες της υπαίθρου . Για την ιδιωτικοποίηση των πάντων έχει μιλήσει με το χαρακτηριστικό έργο του «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα Πάντα» ο Μεγάλος Νομπελίστας Πορτογάλος κομμουνιστής Ζοζέ Σαραμάγκου . “Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.”

«Μοντέλο ΔΕΗ» θα σημάνει χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες πχ

– Στις Αστικές Συγκοινωνίες των Αθηνών, θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων και χειρότερη συγκοινωνία με αραιότερα δρομολόγια .Και βέβαια τα Μέσα μαζικής μεταφοράς τα χρησιμοποιούν όχι οι φίλοι του κ. Μητσοτάκη αλλά οι νέοι και οι νέες ,οι φοιτητές και οι φοιτήτριες και τα λαϊκά στρώματα .

-Στα ΕΛΤΑ αυξήσεις για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και κλείσιμο υποκαταστημάτων στην επαρχία αλλά και στις πόλεις.

-Για τις Κεντρικές αγορές ακόμη ακριβότερα τα είδη διατροφής ( φρούτα, λαχανικά, κρέας ,ψάρια κλπ).

1. -Για τη ΓΑΙΑΟΣΕ δεν χρειάζεται να γράψω κάτι .Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών είναι πρόσφατη. Φανταστείτε τι θα συμβεί με την ιδιωτικοποίηση και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ανάλογα και για τις άλλες ΔΕΚΟ.

Οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι ούτε αυθαίρετες ούτε καταστροφολογία . Είναι προφανείς συνέπειες διότι στηρίζονται στην εμπειρία από τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την ΔΕΗ και τρομακτική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ,.

Για όλους αυτούς τους λόγους έπρεπε να είχε υπάρξει συναγερμός και στα συνδικάτα και στα κόμματα πρώτα από όλα στα αριστερά ώστε να αποτραπεί με κάθε τρόπο η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Δυστυχώς δεν το βλέπω…

Εμείς προειδοποιούμε και μην πει κανένας αύριο ότι δεν γνώριζε . Προειδοποιούμε και λέμε, να αντιδράσουμε τώρα. Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί τώρα ένα Παλλαϊκό μέτωπο αποτροπής του ξεπουλήματος και της περαιτέρω φτωχοποίησης του λαού.

«Είπα και ελάλησα και αμαρτία δεν έχω..».