Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 18:51

Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις… φίλησε το .. | Ευγενία Ηλιοπούλου

Γράφτηκε από την
Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις… φίλησε το .. | Ευγενία Ηλιοπούλου

Πολλές φορές, στην ζωή μας, την πεζή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους και καταστάσεις που μας προκαλούν πολλά νεύρα και γενικά έντονη συναισθηματική φόρτιση.

 

Ένα τρομακτικό χέρι απειλή την ζωή μας και την ποιότητα ζωής μας. Δημιουργείται μία ένταση και ένας προβληματισμός. Συγκρούσεις που απαιτούν άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Η ένταση ,των αντιδράσεων μας, αλλάζει ανάλογα με το θάρρος της γνώμης ,την ωριμότητα και τη ετοιμότητά μας. Μερικοί παίρνουν αμέσως φωτιά και ΄΄δαγκώνουν΄΄. Άλλοι αδιαφορούν και αλλάζουν πλευρό στο κρεβάτι της αδράνειας τους. Μετράει φυσικά ποιο είναι το κοινωνικό μας περιβάλλον και πως μας έχουν μάθει από το σπίτι μας να αντιδράμε. Αν έχουμε μάθει να αντιδράμε πολιτισμένα βρίσκουμε επιχειρήματα και ξεδιπλώνουμε θεωρίες. Αν έχουμε συνηθίσει στο γρήγορο μαχαίρι και την σωματική εξόντωση του αντιπάλου δεν μας μένει παρά να βρούμε που θα κρύψουμε το άψυχο σώμα του αντιπάλου μας.

Χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις... φίλησε το λέγανε οι μανάδες μας όταν θέλανε να μας τιθασέψουν. Η σοφία τους σχετίζονταν με το ότι αυτός που έχει μυαλό μπορεί να το χρησιμοποιήσει αντί να καταστραφεί λόγω οξύθυμου χαρακτήρα του. Ο έξυπνος άνθρωπος ξέρει ότι ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.

Οι τελευταίες εκλογές στην χώρα μας, με τις ανατροπές και τις αλλαγές στα διάφορα κομματικά στρατόπεδα προκάλεσαν δραπετεύσεις στελεχών με μοναδικό σκοπό την εφήμερη δόξα. Ο κάθε πολιτικός κουβαλάει μία ιστορία και έχει μία πολιτική πορεία. Οι δήθεν ανεξάρτητοι βαφτίστηκαν κομματικοί και οι δηλωμένοι κομματικοί αλλάξανε σημαία. Όλα αυτά για μία καρέκλα! Όλες αυτές οι εκπτώσεις για να δοξαστούνε χωρίς να νοιαστούν αν αλλάξανε στρατόπεδο και πιστεύω. Φτάνει να πάρουνε! Θυμήθηκα το ρητό για το χέρι που αν δεν μπορείς να δαγκώσεις είναι καλύτερα να το φιλήσεις όταν είδα στα τηλεοπτικά παράθυρα τους νικητές και τους ηττημένους. Πολλοί φτύνανε εκεί που είχαν φάει. Αρκετοί φιλούσανε αυτό που είχαν δαγκώσει. Το μόνο που μπορώ να προτείνω ,σαν γιατρός και σαν άνθρωπος είναι να περάσουν μετά από τον γιατρό επειδή το δάγκωμα από λεχρίτες προκαλεί συχνές μολύνσεις και άσχημες ουλές. 

Ευγενία Ηλιοπούλου

Αναδημοσίευση από το vetonews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER